Forum avocaţi > Dreptul muncii

Medic rezident

30-04-2020

Buna ziua,sunt rezident pe chirurgie generala in romania anu 1 sa hotarat ca pe perioada covid 19 sa se imparta sectia pe 2 grupe care sa vina alternativ 14 zile , adica lucrez 14 zile in care fac 5 garzi, dupa care stau acasa 14 zile. In contractul de munca aunt obligat sa fac 7 ore pe zi 20 de zile si 20 de ore de garda . Daca calculam orele de lucru eu in aceste 14 zile fac 163 de ore (100 de ore garzi si 63 ore zile normale de lucru). In aceste conditii totusi am fost obligati sa ne luam 5 zile de concediu de odihna , din perspectiva mea nu mi se pare corect acest, orele mele fiind facute in totalitate pentru 1 luna. E legal asa ceva?
Răspunde
 30-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nimeni nu va poate obliga din punct de vedere legal sa efectuati concediul de odihna pe anul in curs. Acesta se efectueaza la cerere ori conform programarii.
Daca aveati zile de CO ramase de anii trecuti, acestea trebuie efectuate obligatoriu in maxim 18 luni de la terminarea anului in care ar fi trebuit efectuate.

Insa, din intrebarea dvs, ar rezulta ca nu aceasta este problema: dvs. vreti sa spuneti ca pentru a beneficia de un salariu complet lunar, norma dvs de munca a trebuit completata cu 5 zile de CO?

Nu cred ca a facut cineva asa ceva. Ar fi un nonsens. De cele mai multe ori, lipsa de comunicare si de intelegere nasc monstri.
Cel mai bine este sa va interesati intai calm la resursele umane sa va explice de ce s-a procedat asa. Verificati si fluturasul.

Probabil cele 5 zile de CO sunt platite in plus, iar concediul vi s-a acordat fie ptr. ca era restant din anii anteriori, fie sunt zilele aferente de CO ptr. primul trimestru al anului, iar conducerea a facut programarea de concediu si a stabilit ca in actualele conditii, de vreme ce oricum nu veti putea beneficia de CO, mai bine sa vi-l achite.

Vorbiti la resursele umane.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.