Forum avocaţi > Dreptul muncii

Despagubiri dupa hotararea judecatoreasca

22-06-2020

Buna seara,
In urma procesului pe care l am intentat fostului angajator,mi am recastigat reintegrarea la locul de munca si plata salariilor majorate si indexate si toate drepturile de care as fi beneficiat daca eram inca angajata.
Evident, acum sunt constransa de toate datoriile acumulate in perioada aceasta fara serviciu, si m ar interesa daca exsita un termen limita in care angajatorul trebuie sa mi pleatasca toate drepturile.
Cu alte cuvinte, cat timp dureaza pana mi primesc banutii?
Multumesc!
Răspunde
 23-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Conform art.448 C.pr.civ, hotararile de prima instanta (date pe fond) sunt executorii de drept daca privesc plata salariilor sau a altor drepturi izvorâte din raporturile juridice de muncă.

Nu ati mentionat daca aveti doar sentinta de fond, ori hotararea este definitiva (din acest motiv am facut remarca de mai sus).

Deci, indiferent de situatie, (sentinta definitiva sau nu) dvs. trebuie sa solicitati (recomandabil) ajutorul unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii instantei.

Altfel, puteti astepta mult si bine reincadrarea si sa va vedeti banii. Veti notifica pin executor ce anume doriti (banii si reincadrarea ori numai banii)

Cu alte cuvinte, trebuie sa actionati, altfel s-ar putea sa asteptati degeaba.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Legalizati hotararea ramasa definitiva si adresati-va unui executor, pentru punerea in executare a acesteia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2020
Vizitator
Buna seara,
Sentinta este definitiva si s a judecat la Curtea de Apel Bucuresti.
In necunostinta mea de drept, m am gandit ca in urma hotararii definitive, vor si pune in aplicare. Sau, ca vor actiona de buna voie.
Iertata-mi fie naivitatea.
Deci, in orice caz , trebuie ca eu sa apelez la un executor?
Va multumesc!
Răspunde
 25-06-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu in orice caz.
Puteti incerca intai direct,prin depunerea la registratura firmei, a cererii de reintegrare conform hotararii si plata sumelor datorate.
Va recomand sa o faceti cu ajutorul unui avocat, care sa va insoteasca eventual. Altfel, va garantez ca va vor aburi si o sa ajungeti sa va plateasca banii in rate, intr-un cincinal.
Daca nu se vor conforma cererii simple, apelati la un executor.
Ori, apelati direct la un executor, caz in care nu vor putea taragana punerea in aplicare a sentintei.
Dar, trebuie sa faceti dvs. ceva. Angajatorii care suna ei fostul angajat sa-l invite la munca si sa-i dea banii sunt practic inexistenti, deci puteti astepta mult si bine.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2020
Vizitator
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Le arat eu lor! :-)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.