Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediere Colectiva

06-07-2020

Salut,

Lucrez la o firma care are compania mama in alta tara. Respectiva compania a intrat in insolventa, dar compania din Romania nu a fost afectata de aceasta decizie. Functioneaza normal si are activele pe profit destul de mare. Ok, problema este ca proiectul meu este exclusiv pe tara respectiva(momentan insolventa), iar in momentul acesta am fost anuntati ca vom fi concediati colectiv undeva la sfarsitul lunii iulie. Doar anuntati, nu am primit niciun act cu privirea la asta.

Intrebarea mea este: pot sa ne concedieze colectiv pe toti disponibilizand posturile respective pentru ca nu mai este de lucru, iar noi sa nu primim nicio compensatie? Si daca pot face asta, in ce circumstante se pot disponibiliza de noi?

Multumesc!
Răspunde
 06-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In cazul in care societatea doreste sa efectueze concedieri colective, procedura incepe cu o notificare a reprezentantilor salariatilor, ITM-ului si AJOFM. Apoi, veti primi preaviz de minim 20 de zile lucratoare (conceidul medical intrerupe preavizul), iar in final vi se vor achita compensatiile prevazute in contractul colectiv (daca exista) sau din cim, ori alte compensatii pe care le stabileste conducerea, precum si concediul neefectuat si, fiind o concediere care nu este imputabila salariatului, ar fi obligati sa va ofere - in masura in care exista in societate - chiar un alt loc de munca. Preaviul curge de la comunicarea lui, iar decizia de concediere produce efecte tot de la comunicarea ei. Deci, pe vorbe nu va concediaza nimeni. trebuie sa primit hartii, sub semnatura, ptr fiecare etapa. Altfel, nu e legala.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.