Forum avocaţi > Dreptul muncii

Neplata somajului tehnic de catre angajator

15-07-2020

Buna ziua ,firma la care lucrez nu mi-a platit somajul tehnic pe luna Mai. Pentru ca am inistat sa mi se faca plata somajului tehnic , mi-a trimis prin sms ca am interdictie sa mai intru in sediul firmei unde imi desfasuram activitatea profesionala(asistent maneger) din luna febroarie 2020 .Mentionez ca nici platile salariale pe feb,martie respectiv iunie 2020 nu mi-au fost facute si refuza sa imi raspunda telefonic.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea ,,Unde sa ma adresez exact pentru plangere '.Multumesc!
Răspunde
 15-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu mai pierdeti timpul, si promovati o actiune in instanta, solicitand plata drepturilor salariale restante si reintegrarea dvs. Actiunea se depune la tribunalul corespunzator domiciliului dvs,sectia litigii de munca si este scutita de taxa de timbru.
In paralel, depuneti o sesizare la ITM local.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-07-2020
Vizitator
Sincer va spun,cu 2 saptamani in urma, am vorbit cu un avocat si mă tot duce cu vorba de pe o zi pe alta si nu i-a actiune si am apelat la acest site sa primesc o indrumare cel putin pentru a incepe sa imi fac singura (deocamdata) . Va multumesc pentru promtitudine si amabilitatea dumneavoastra.
Răspunde
 15-07-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu aveti nevoie de avocat in aceasta prima faza.
La aceasta adresa gasiti un ghid detaliat de modele de actiuni in domeniul muncii.
http://www.inm-lex.ro/fisiere/d_2128/Ghid%20justitiabili%20revizuit-modele%20de%20cereri%20in%20materia%20dreptului%20muncii.pdf

Cautati modelul potrivit dvs, povestiti cu cuvintele dvs. instantei care este problema dvs., cu ce a gresit angajatorul, cum v-a neindreptatit, ce nu a achitat, cum v-a dat afara fara decizie de concediere, cereti plata salariilor restante si plata catre stat a contributiilor, a somajului tehnic, si reintegrarea, semnati actiunea si o trimiteti prin posta Tribunalului. Sau pe mail. Si asteptati citatia.
Dovezile in dosarele de litigiile de munca trebuie produse de angajator, adica el trebuie sa dovedeasca ca NU e asa cum spuneti dvs.
Intre timp, verificati pe portaljust.ro momentul inregistarii actiunii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.