Forum avocaţi > Dreptul muncii

Refuz plata diurna

26-08-2020

Buna ziua!

Am lucrat ca sofer profesionist la o firma 1 an,totul ok pana cand a inceput sa intarzie cu plata salariului care este compus din salar pe tara+ diurna de 65 euro/zi atat timp cat sunt iesit din tara.
Din cauza ca nu a platit salariul la timp si aveam deja restanța 1500 euro am refuzat sa plec in cursa.Motiv pentru care am si plecat de la aceasta firma.
Problema este ca nu vor sa imi mai plateasca suma restanta.
Am depus o sesizare la ITM,am atasat o poza la sesizare.
Acolo firma se justifica ca am avut amenzi ,da doar 200 euro de care sunt constient,dar cu toate astea mai trebe sa imi plateasca 1500 euro.
Pe langa toate acestea mai adaug ca contractul de munca era de 8 ore/zi dar in meseria de sofer se lucreaza minim 10-15h pe zi,lucru pe care il pot dovedi cu descarcarea cardului tahograf.
Ce este de facut mai departe si ce pot face?
20200826_134922.jpg

https://uploadimage.ro/4Hnp/20200826_134922.jpg link poza
Răspunde
 26-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Pentru plata unor drepturi salariale,din pacate, ITM nu are cum sa va ajute. Va trebui sa faceti o actiune la instanta de litigii de munca prin care sa va solicitati plata drepturilor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-08-2020
Vizitator
Buna ziua!
Soția lucreaza pentru o instituție financiară cu contract de munca pe perioada nedeterminată din anul 2012.
Au targhet impus dar greu de realizat.
A fost contactată telefonic de către șefa directa si amenințate sa isi daune demisia daca nu realizeze targhetul la somaj spunînd că nu are dreptul si in caz de nu demisionează recurge la alte soluții.Ce este de facut?
Răspunde
 31-08-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ati postat deja intrebarea, si ati primit raspuns.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.