Forum avocaţi > Dreptul muncii

CONCEDIERE ABUZIVA IN CAZUL PROCEDURII COLECTIVE

02-10-2020
Vizitator
Buna ziua,

sotul meu a fost concediat abuziv in 01.11.2019 de la institutia in care lucra pe baza unei concedieri colective de munca "fabricate"special pentru eliminarea anumitor persoane. Au fost concediate 176 persoane , din care 6 au dat in judecata institutia Dintre acestea 2 au renuntat , iar 3 au castigat inclusiv la Curtea de Apel din timisoara, noi fiind din Arad. Sotul meu a fost director timp de 16 ani si acum i s-a desfiintat al doilea post primit in urma cu 4 ani prin desfiintarea celui de director tehnic", ocupat imediat fara concurs de cineva venit de afara.
S-a facut contestatie in Tribunal la Arad si s- a castigat in prima instanta. Compania a facut apel la Timisoara si dupa 2 saptamani, a primit , el fiind unicul in aceasta postura, raspuns negativ la hotararea primei instante.
Mentionez ca la dosar s-a primit anterior o sentinta de 17 pagini in care s-a scris p larg despre abuzurile facute de Companie in cadrul acestei concedieri, nemaitinand cont de faptul ca intre timp s-au facut angajari din exterior pe banda rulanta in cadrul acestei Companii.Sotul meu nu a avut evaluare facuta in ultimii 3 ani, nu i s-a propus niciun alt post pe mentiunea ca este prea bun pentru ce i s-ar putea oferi si astfel, astazi dupa 1 an de zile, ne trezim in situatia in care suntem pe dinafara.
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca mai exista vreo cale de atac sau ce-am putea face in fata unei asemenea discriminari ( acum 2 saptamani, un fost coleg a castigat aceeasi speta la TM si cu acelasi complet de judecata!!!!).

Va multumesc si astept cu sufletul la gura raspunsul dvs.

Cu stima,
Doris Toma
Răspunde
 02-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Cu toata bunavointa, la speta dvs. nu se poate da un raspuns pertinent pe forum; va recomand sa cautati un aparator local care sa poata sa studieze toate materialele din dosarele mentionate de dvs. Dupa studiu, v-ar putea spune daca mai exista posibilitatea vreunei cai extraordinare de atac.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2020
Vizitator
Pai întrebarea se referea punctual dacă în aceeași speta și la aceeași instituție, e normal ca același complet de judecata sa dea 2 rezoluții total opuse.Menționez ca în prima instanță s-a câștigat atât pe forma cât și pe fond.Cum putem demonstru nedreptatea realizata? Suntem la bunul plac al celor care afirma ca fac ce vor și cum vor, fără sa poată fi luați la rost??Dar în ce tara trăim?
Răspunde
 02-10-2020
Vizitator
În ce situație totuși, se poate recurge la acea cale extraordinara de recurs?

Mulțumesc.
Răspunde
 03-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
"întrebarea se referea punctual dacă în aceeași speta și la aceeași instituție, e normal ca același complet de judecata sa dea 2 rezoluții total opuse"

De aceea va spuneam ca cineva avizat trebuie sa studieze speta, sa vada daca era intr-adevar aceeasi speta ori exista diferente care sa justifice hotararile contradictorii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2020
Vizitator
Inteleg, va mai rog doar sa-mi spuneti daca se poate face sesisare la CSM si care-ar fi modalitatea?
Multumesc,
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.