Buna ziua! Sper că este ok categoria in care întreb. Dacă m-ați putea ajuta cu un răspuns, va rog. Sunt angajata de la sfârșitul lunii ianuarie , program 6 h /zi, weekendul lucrat: unul da, unul nu, deci într-o lună pot prinde 2 sau 3 weekenduri lucrate. Sambetele 9 h, duminica 6h. Mi-am luat concediu de odihna de pe data de 31 august , 9 zile lucrătoare. Mi s-a explicat că perioada stării de urgență a diminuat zilele de concediu, am înțeles asta. Salariul meu : minimul pe economie. Acum, angajatorul îmi spune că nu aveam dreptul la cele 9 zile de concediu , pentru că în tot acest timp de când lucrez nu aveam 160 h lucrate, iar eu am fost plătita mereu salariul minim, zicând că am fost plătita in plus . (Unele luni cred că aveam 150 ore, altele 165... ) Și că de acum înainte nu mai am dreptul la concediu odihna cu plata , iar următoarele 9 zile concediu nu vor fi plătite, cum ar veni mai trebuie sa sar peste următoarele 9 zile de concediu. ( Știu că nu mai sunt 21 zile, sunt mai puține ).Este adevărat/ legal ceea de zice angajatorul ? Nu am mai auzit așa ceva. Sa nu uitam că lucrez și weekendurile. Ciudat e că toată lumea care lucrează în acea clădirile e plătită cel puțin minimul pe economie și beneficiază de concediu odihna, având același program de munca. A, și încă o întrebare : mi s-a zis că voi fi plătită cu ora de acum înainte . Asta cred că ar da sub salariul minim in unele luni, iar în altele peste, în funcție de ore. In contractul de muncă nu se precizează asta. Este legal ? Mulțumesc , zi buna ! |
|