Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediu de odihnă care nu se mai acorda

11-10-2020

Buna ziua! Sper că este ok categoria in care întreb. Dacă m-ați putea ajuta cu un răspuns, va rog.
Sunt angajata de la sfârșitul lunii ianuarie , program 6 h /zi, weekendul lucrat: unul da, unul nu, deci într-o lună pot prinde 2 sau 3 weekenduri lucrate. Sambetele 9 h, duminica 6h. Mi-am luat concediu de odihna de pe data de 31 august , 9 zile lucrătoare. Mi s-a explicat că perioada stării de urgență a diminuat zilele de concediu, am înțeles asta. Salariul meu : minimul pe economie.
Acum, angajatorul îmi spune că nu aveam dreptul la cele 9 zile de concediu , pentru că în tot acest timp de când lucrez nu aveam 160 h lucrate, iar eu am fost plătita mereu salariul minim, zicând că am fost plătita in plus . (Unele luni cred că aveam 150 ore, altele 165... ) Și că de acum înainte nu mai am dreptul la concediu odihna cu plata , iar următoarele 9 zile concediu nu vor fi plătite, cum ar veni mai trebuie sa sar peste următoarele 9 zile de concediu. ( Știu că nu mai sunt 21 zile, sunt mai puține ).Este adevărat/ legal ceea de zice angajatorul ? Nu am mai auzit așa ceva. Sa nu uitam că lucrez și weekendurile.
Ciudat e că toată lumea care lucrează în acea clădirile e plătită cel puțin minimul pe economie și beneficiază de concediu odihna, având același program de munca.
A, și încă o întrebare : mi s-a zis că voi fi plătită cu ora de acum înainte . Asta cred că ar da sub salariul minim in unele luni, iar în altele peste, în funcție de ore. In contractul de muncă nu se precizează asta. Este legal ?

Mulțumesc , zi buna !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.