Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediul fără plata ,angajare în alta parte

06-12-2020
Vizitator
Salut, sunt angajat într-o primărie și vreau sa îmi iau concediu fara plata 2 ani de zile pentru a ma angaja într-o alta institutie publica. Este vreo incompatibilitate sau conflict de interese? Am înțeles ca acest concediu fara plata este practic o suspendare a contractului de munca.
Răspunde
 06-12-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Concediul fara plata este reglementat de Codul Muncii si de HG 250/1992, actualizata in 2016, privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare.

Eu nu am stiinta de posibilitatea ca un salariat al unei primarii sa poata fi in concediu fara plata pe o perioada de 2 ani de zile.

HG 250/92

Art. 25 - (1) Salariaţii din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare au dreptul la concedii fără plată, a căror durata însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare anual, pentru rezolvarea următoarelor situaţii personale:

a) susţinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere în instituţiile de învăţământ superior, curs seral sau fără frecvenţă, a examenelor de an universitar, cât şi a examenului de diplomă, pentru salariaţii care urmează o formă de învăţământ superior, curs seral sau fără frecvenţă;

b) susţinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, în cazul salariaţilor care nu beneficiază de burse de doctorat;

c) prezentare la concurs în vederea ocupării unui post în altă unitate.

(2) Salariaţii au dreptul la concedii fără plată, fără limita prevăzută la alin. (1), în următoarele situaţii:

a) îngrijirea copilului bolnav în vârstă de peste 3 ani, în perioada indicată în certificatul medical; în acest drept beneficiază atât mama salariată, cât şi tatăl salariat, dacă mama copilului nu beneficiază, pentru aceleaşi motive, de concediu fără plată;

b) tratamentul medical efectuat în străinătate pe durata recomandată de medic, dacă cel în cauză nu are dreptul, potrivit legii, la indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, precum şi pentru însoţirea soţului sau, după caz, a soţiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, soră, părinte, pe timpul cât aceştia se află la tratament în străinătate -, în ambele situaţii cu avizul obligatoriu al Ministerului Sănătăţii.

(3) Concedii fără plată pot fi acordate şi pentru interese personale, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2), pe durate stabilite prin acordul părţilor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2020
Vizitator
Tocmai asta spune punctul
(3) Concedii fără plată pot fi acordate şi pentru interese personale, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2), pe durate stabilite prin acordul părţilor.
Răspunde
 06-12-2020
Vizitator
Întrebarea mea este dacă eu pot avea un alt contract de munca la o instituție publica în timpul acestui concediu fara plata, precizez ca sunt personal contractual. Nu sunt funcționar public.
Răspunde
 06-12-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Acordul partilor asupra duratei trebuie sa se tina seama de Codul muncii.

Art. 153 - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Verificati prevederile CCM aplicabil sau ale regulamentului intern, in mod sigur unul din cele documente exista si arata cate zile de CFP pot fi luate de salariat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2020
Vizitator
Da,regulamentul prevede pana la doi ani,intrebarea mea este dacă eu pot avea un alt contract de munca la o instituție publica în timpul acestui concediu fara plata. Vreau sa știu dacă se poate,dacă sunt sau nu incompatibil, la functionarii publici este clar,dar eu sunt contractual,iar instituția este alta.
Răspunde
 06-12-2020
Vizitator
Prin concediu fara plata se suspenda contractul, dar la cealaltă instituție îmi vor face contract tot pe 8 ore, tot contractual, ma interesează dacă as fi în vreo incompatibilitate, pentru ca la functionarii publici se specifica clar ca ar fi în incompatibilitate dar la personalul contractual nu am găsit nimic.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.