Forum avocaţi > Dreptul muncii

Problema cu act aditional si contract de prelungire a locului de munca

16-04-2014
Vizitator
In 26.11.2013, firma la care lucrez mi-a adus un act aditional de semnat prin care imi marea salariul , dar in acelasi timp ma obliga sa stau un an la ei cu acordul ca daca as vrea sa plec, ar trebui sa platesc 1000 euro. Eu am semnat, deoarece ei au mai spus si ca acesta e contractul de prelungire pana in noiembrie 2014. Dar in data de 19.12.2013, mi-au adus un alt act, de data aceasta, o prelungire pentru contractul meu, prelungire care dureaza pana in 30.06.2014. As vrea sa stiu, daca as vrea sa plec de la firma dupa ce acea prelungire e gata si nu as mai semna nimic ca sa imi prelungeasca mai departe contractul, ar mai putea firma sa ma mai puna sa platesc suma de bani sau? Cum as putea sa fac sa pot sa plec inainte de 01.11.2014 fara sa platesc?
Răspunde
 25-06-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Acea clauza prin care daca parasiti firma inainte de o anumita data ar trebui sa achitati o anumita suma, este ilegala. Deci orice incetare a CIM la orice data nu va obliga la plata niciunei sume. Chiar daca v-ar emite o decizie de plata a unei sume, o puteti contesta in instanta cu sanse de castig.Puteti pleca inainte de 1.11.2014 fara a fi obligat sa platiti vreo suma.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.