Forum avocaţi > Dreptul muncii

Patronul a profitat de incredere

27-05-2014
Vizitator
Lucram la o firma de reparatii laptopuri/calculatoare/etc part-time ca sunt si la facultate,Primele 2 luni de munca au fost platite la timp, totul OK din toate punctele de vedere, dupa care patronul incepuse sa o dea de gard cu salariul si sa ma amane.Imi spune ca luna februrie din punct de vedere legal trebuie sa iau banii la sfarsitul lunii martie (pe data de 27 ca asa era salarizarea).Logica mea nu prea dadea rezultate.Dar in necunostinta de cauza si pentru ca devenisem "un pic" prieteni l.am crezut.

Mentionez ca aveam contract de munca pe 2 ore/zi si lucram dupa facultate cam 6 ore la el si semnam o condica cu orele lucrate

In luna februarie fiind sesiune am fost aproape zi de zi si stateam ca 8-9 ore si intr.un final mi.am luat banii si surpriza mai putini bani de cat lusem in prima luna in care stateam 4-5 ore.

Pe luna martie nu prea semnasem condica aia pentru ca era perioada cand eram "un pic" prieteni si a profitat de asta (nici in primele 2 luni nu prea faceam asta, doar pe februarie au fost trecute toate).

Astazi am incetat contractul de munca definitiv din 2 mari motive:
- intarzierea salariului si mult mai putin bani decat trebuia sa iau
- isi batea joc de clienti in ultimul hal si eram bagat la mijloc sa.l conving ca asa e bine

Conform calculelor lui de contabilitate mai am de luat o suma destul de mica care nu prea coincide nici macar cu condica.

Astazi 27 mai cand a incetat definitiv contractul si dupa teoria lui cand trebuia sa.mi iau restul de bani da din umeri cand il intreb cand iau restul de bani.

Plus ca mai aveam niste lucruri ale mele : o placa de baza de calculator completa(ram , video ,hdd) + alte componente destul de valoaroase.Placa de baza am reusit s.o iau dupa ce mi.a spus ca e defecta si ca n.o mai are.era asezata pe raftul de vanzare.Am luat.o dar cheala doar cu procesor si radiator.Acasa cand am ajuns mi.a picat fisa cu procesoru sa vad daca e al meu si surpriza era unul amarat si foarte ieftin pe langa ce aveam.

Ce pot face in aceste conditii?Unde trebuie sa ma duc?Cum pot sa.mi recuperez macar banii?Condica oare intr.un dosar acolo cu semnaturi pe fiecare zi cu tot
Răspunde
 28-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
recuperarea banilor prin actiune in instanta iar chestiunea cu placa de baza se rezolva prin plangere penala

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2014
Vizitator
Formulati o actiune pentru recuperarea drepturilor salariale la instanta de litigii de munca. Daca firma este din Bucuresti - Tribunalul Bucuresti

Vedeti aici un model de actiune Model de cerere formulată de angajat împotriva angajatorului pentru plata drepturilor salariale

Este bine sa va luati un avocat daca va permiteti
Răspunde
 28-05-2014
Vizitator
sunt student.Nu.mi permit avocat.ma mananca astia de la facultate destul de bani
Răspunde
 28-05-2014
Vizitator
...si merci pentru sfaturi
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.