Forum avocaţi > Dreptul muncii

Act aditional la CM, legal sau ilegal in aceasta forma?

16-06-2014
Vizitator
Buna ziua,
Astazi am primit actul aditional la CM in forma de mai jos si eram curios daca este legal sau nu in forma in care e. Acest act ar trebui sa il semnez fara sa comentez, altfel "plec". Am sters datele firmei pentru ca nu e relevant, oricum e o multinationala iar eu sunt Reprezentant Vanzari. Mie mi se pare ca e formulat destul de ambigu si ilegal dar mai astept o opinie inainte sa iau o decizie.
Multumesc.

"ACT ADITIONAL NR 6

La contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr. 21 / 04.07.2011 in Registrul general de evidenta a salariatilor

Incheiat astazi, 17.06.2014, intre:

Angajator, ................., cu sediul in..........., str.................... inregistrata la Registrul Comertului sub nr........................., cod fiscal ............................, reprezentata prin
D-l ................................ in calitate de administrator,

si

Salariatul – domnul .................... domiciliat in ...................................... posesor al cartii de identitate seria ................... eliberata de .................... la data de.................., CNP ................ autorizatie de munca/permis de sedere in scop de munca - din data -.

Părţile sunt de acord să completeze dispoziţiile din Contractul Individual de Muncă, înregistrat sub nr.
21 / 04.07.2011, cu următoarea

CLAUZA DE EXCLUSIVITATE :

(i) În timpul programului de lucru, angajatului îi este cu desăvârşire interzis să depună orice activitate în folosul său sau al oricărei societăţi comerciale/organizaţii non-profit/entităţi cu sau fără personalitate juridică.

De asemenea, angajatului îi este interzis să contacteze personal, telefonic, în scris sau prin orice alte mijloace, reprezentanţi/angajaţi ai altor societăţi comerciale/organizaţii non-profit/entităţi, exceptând parteneri/clienţi ai ...........................

(ii) În cazul în care angajatul încalcă obligaţia asumată prin prezentul act, acesta consimte în mod expres că prezentul contract este desfiinţat de drept, fără notificare şi fără intervenţia instanţei de judecată.

Totodată, angajatul este de acord să achite angajatorului, în termen de 30 de zile de la desfiinţarea contractului, contravaloarea remuneraţiei primite în ultimele 6 luni anterioare.

În plus, angajatorul are dreptul de a cere compensarea daunelor prezente şi viitoare, cauzate de încălcarea prezentei clauze.

Prezenta clauza intra in vigoare la data semnării prezentului act si este valabilă pe toata durata contractului individual de munca."
Răspunde
 15-08-2014
Bucuresti
0722415993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
"În cazul în care angajatul încalcă obligaţia asumată prin prezentul act, acesta consimte în mod expres că prezentul contract este desfiinţat de drept, fără notificare şi fără intervenţia instanţei de judecată."

Aceasta prevedere este ilegala, nula de drept, sanctionata astfel de art. 38 din Codul muncii.
Cazurile de incetare a CIM sunt expres prevazute in art. 55.

Daca incalcati clauza se poate antrena sanctionarea disciplinara sau o actiune in raspundere patrimoniala.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.