Forum avocaţi > Dreptul muncii

Demisie fara preaviz si chitante fara stampila

13-07-2014
Vizitator
Sunt asistenta la un CMI. Medicul la care lucrez recurge la amenintari si umiliri constante. Am cerut concediu fara plata a zis ca m-l da, s-a razgandit apoi cica mi-l da, de cand i-am cerut concediul lucrurile s-au inrautatit, ma ameninta ca ma da afara. Daca imi dau demisia sunt obligata sa mai raman cele 20 de zile chiar daca sunt stipulate in contract? Si a 2 problema e ca din diverse motive s-au eliberat chitante fara stampila banii au intrat in casieria cabinetului, iar medicul stia de acest lucru. Ce poate pati cel care a elberat chitantele?
Răspunde
 15-08-2014
Bucuresti
0722415993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Salariatul poate demisiona fara respectarea termenului de preaviz in doua situatii: atunci cand angajatorul renunta in mod expres la acest beneficiu si in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
Răspunde
 29-08-2014
Vizitator
lucrez in sp.clinic c-a ing. curat. dar eu am mai multe calificarii printre care si de liftier nu vreau sa lucrez ca liftier fiind un program ff incarcat : o zi 12 ore /7ore/12ore s.a.m.d.nufac fata si nu sunt platita decat l-a 12 ore ziua de7ore nu este platita si nici bonuri de masa adica pe luna aveam 4 zile libere .........eu am cerut demisia ce poate sa-mi faca?dar si asistenta sefa cu managerul mi-au zis nu-ti convine dati demisia !!!!! ce sa inteleg daca nu exista comunicarea?ma poate afecta mai departe l a desfacerea contractului de munca?
Răspunde
 30-08-2014
Bucuresti
0722415993
Daca DVS va doriti incetarea CIM, atunci aveti posibilitatea de a ve depune demisia la angajator, cu respectarea preavizului.
NU, nu va poate afecta incetarea CIM-ului. NU este o fapta ilegala. Demisia este un drept al salariatului de a pune capat contractului, fara motivare.
Daca vorbim de somaj, daca va depuneti demisia, nu veti beneficia de acest drep.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.