Forum avocaţi > Dreptul muncii

Contract de munca in acord direct individual + act aditional

22-07-2014
Vizitator
1.In contractul meu de munca este trecut salariul de baza brut lunar "x", iar la forma de salarizare este trecut "acord direct individual".
Nu ar fi normal ca in fiecare luna sa primesc salariul de baza net rezultat din cel brut "x" care e trecut pe contract?
Mentionez ca este o firma de prestari servicii si sunt platit la numarul de servicii prestate (iar la sfarsitul lunii salariul rezultat este mult sub acel salariu de pe contract), dar acest lucru nu este trecut in contract.
2. Pe langa contractul de munca am fost obligat sa mai semnez un act aditional (dupa ce am fost instruit 30zile la sediul firmei) precum ca daca parasesc firma in termen de 3 ani sunt obligat sa le platesc o anumita suma "y" de bani. Tin sa precizez faptul ca actul aditional intra in vigoare odata cu data contractului de munca desi el (actul aditional) a fost semnat dupa terminarea instruirii(la 30 zile de la semnarea contrctului de munca). Pe contract am datele de la buletinul vechi (intre timp mi-am schimbat buletinul pentru ca expira) iar pe actul aditional sunt datele de pe buletinul nou(eliberat la 15 zile dupa ce a fost semnat contractul).
Mai are valoare acel act aditional daca nu corespund datele salariatului cu cele de pe contract(care teoretic au fost semnate amandoua odata, act aditional+contract)?
Daca e nevoie pot scana contractul de munca si actul aditional , pentru ca am reusit sa le iau astazi, dupa 3 luni de la semnarea lor.
Răspunde
 25-06-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
1-daca in CIM este trecut un salariu de baza X si forma de salarizare" acord direct individual" este perfect legal si asa sunteti platita pentru prestarea de servicii., adica in functie de cat realizati.
2-achitarea c/valorii instruirii realizate de firma pentru dvs. este perfect legala, cu conditia ca suma trecuta sa reflecte valoarea instruirii, nu sa fie o suma care sa depaseasca cu mult acea valoare. Faptul ca este trecut CI vechi u este o problema: acela era valabil la data incheierii actului aditional. Cand CI expira aveti obligatia de a depune la firma o copie a celui nou. Faptul ca in acel contract este trecut cel vechi nu va absolva de plata.Deci actul aditional si contractul au valoare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.