Subsemnatul , prin prezenta va solicit sprijin in urmatoarea situatie : • Incepand cu 15.06.2010 am fost angajat al SC CONAR SA Arad in functia de dulgher , iar din 20.06.2011 ca gestionar al Statiei de betoane Micalaca apartinatoare aceleiasi firme pana in 21.12.2012 cand am fost disponibilizat . • In indatoririle mele , ca gestionar , aveam atat gestiunea de sorturi , nisip , ciment si aditivi pentru beton cat si gestiune de otel beton nefasonat , fasonat si armaturi,gestiune de prefabricate si responsabil mijloace fixe ,Tot in sarcina mea era cantarirea pe cantarul de la poarta firmei , contactul telehonic cu beneficiarii si soferii de pe automalaxoare , coordonarea a doua statii de producere beton . Aveam atat munca de birou cat si in curtea societatii • Deoarece specificul muncii mele impunea prezenta mea zilnic incepand cu ora 6.30 si pana dupa ora 17.00 , alteori si mai tarziu am solicitat lamuriri la conducerea societatii care m-a asigurat ca orele suplimentare vor fi platite -lucru care poate s-a intamplat la inceput in primele luni- neexistand fluturasi de salariu -, apoi din diverse motive nu s-au mai platit • Obligativitatea inceperi programului la ora 7.00 era intarita prin ordin intern ca inclusiv personalul tehnico-ingineresc de la Statia de betoane sa semneze condica de prezenta , iar de la birourile centrale pana in statie era de strabatut o distanta pe parcursul careia verificam daca au fost urme de intrare autovehicule sau fortare incuietori tarc profile metalice sau daca exista la cantarire eventuale transporturi de ciment sau sort din ziua precedenta • La terminarea programului asteptam pana venea ultima autobasculanta cu sorturi sau nisip , asteptam incheierea activitatii la platforma de turnari prefabricate si la atelierul de fierarie pentru a inchide portile tarcului de profile metalice amplasat peste linia de la macaraua pod care deservea aceste formatii de lucru *au existat cazuri cand comenzile de beton erau atat de mari incat se producea beton pana seara tarziu sau pana in dimineata urmatoarei zile • Deoarece existau comenzi pentru livrare beton sambata , uneori si duminica , si intrari de sorturi si nisip am fost nevoit sa fiu prezent la locul de munca si in aceste zile cu promisiunea din partea conduceri societatii ca voi fi pontat si platit lucru care nu s-a intamplat .Condica de prezenta nu se semna in zilele de liber saptamanal sau zile libera nationala sau religioasa dar se lucrau conform comenzilor • Conform art. 122 (1) Codul muncii se poate compensa prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile pentru munca suplimentara efectuata.Specific ca nu mi-a fost acordat nici repausul saptamanal in zile libere, deoarece se promitea ca le cumuleaza si le voi primi in perioadele cu mai putine comenzi lucru care nu s-a intamplat • Deoarece fluxul de comenzi impunea ca in anumite perioade sa receptionez ciment adus de autocamioanele unei alte firme la ore de noapte sau cand programul de lucru era terminat am acceptat si acest lucru cu conditia remunerarii acestor ore suplimentare Ma bazez in afirmatiile mele pe avizele de insotire a marfi intocmite si semnate de mine trecute in registrul de intrare- iesire de la cantarul societatii , pe avizele de nisip , sorturi si ciment confirmate de mine Cea mai apropiata cariera era la Lipova (30 km ) iar cea mai apropiata balastiera care furniza nisip si sorturi este la Balastiera Alunis (28 km ) si existau autobasculante care aveau plecare din cariera sau balastiera dupa ora 16.00 pentru indeplinirea targheturilor impuse tot de conducerea societatii , iar aprovizionarea cu ciment se facea de la o fabrica din loc.Alesd –Bihor circa 170km obligat fiind sa asist la descarcarea cimentului la ore de seara sau noaptea In perioada cat am exercitat functia de gestionar am ridicat problema platii orelor suplimentare si a celor prestate in sfarsiturile de saptamana d-lui Sef de Statie Betoane si d-lui Director Productie . De fiecare data se eschivau de raspunsuri , se lamentau si promiteau ridicarea acestei probleme catre conducerea grupului de societati. Din cauza stresului de la locul de munca si a orelor insuficiente de somn am avut anumite probleme de sanatate cu caracter neurologic si psihiatric pe care inca le tratez Am fost informat prin folosirea unei adrese electronice al unui site de legislatie a muncii ca aceste lucruri sunt contrare prevederilor Codului Muncii si daca timp de 3 ani nu sunt solicitate drepturile banesti , dupa acest termen sunt pierdute Deoarece intreruperea relatiilor de munca cu aceasta firma nu s-a facut in conditii amiabile –SC CONAR SA a intentat un proces de recuperare in instanta a unui prejudiciu de care am fost acuzat si pe care nu l-am produs eu , dovada ca am castigat acest proces si am recuperat garantia baneasca pentru gestiune – am revenit in luna august 2014 cu solicitarea de a se reface pontajul si a se plati orele suplimentare efectuate (detin copie cu nr de inregistrare ) . Am primit un raspuns care nu are nici o legatura cu perioada 16.06.2011-21.12.2012 . ,am revenit cu un mail la adresa societatii si la Administratorul Judiciar (EXPERT SPRL TIMIS , Timisoara , Str Eugeniu de Savoia , Nr 22 , Ap 3 dar acestia considera ca nu sunt indreptatit sa solicit refacerea pontajelor si efectuarea platilor Acum ma vad nevoit sa va cer sprijinul in rezolvarea acestei probleme considerand ca este un drept al meu dobandit prin munca si efort Va stau la dispozitie pentru alte lamuriri Cu respect Draghici Iulian |
|