Forum avocaţi > Dreptul muncii

Salariu intarziat 2 luni/demisie fara preaviz

01-09-2014
Vizitator
Pana pe data de 22 august 2014 am fost angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata la un SRL din Bucuresti. Incepand din luna mai 2014 angajatorul a inceput sa intarzie plata salariului, platindu-l fractionat sau cu intarzieri de o luna. In acest moment am de incasat 2 luni de salariu plus 8 zile de concediu neefectuate. Fiind incadrata pe functia de Manager Financiar aveam acces la informatii legate de banii disponibili in conturi si vedeam ca bani exista insa administratorul firmei gasea diferite motive sa justifice neplata acesora.
In data de 21 august dupa ce am cerut plata salariului restant si am fost data afara din birou mi-am prezentat demisia conform Art.81 alin 8. De atunci am tot incercat sa conving administratorul firmei sa imi plateasca drepturile salariale insa sunt ignorata totalmente.

As dori sa stiu cat dureaza in instanta sa imi recuperez drepturile salariale restante? Doresc de asemenea sa cer daune interese pt intarzierea platii drepturilor banesti. Mentionez ca am credit imobiliar neplatit de 2 luni plus facturi restante la furnizorii de servicii de telefonie, electricitate, etc iar penalitatile se aduna in fiecare zi.
Stiu ca la Art. 166 alin 4 exista mentiunea ca angajatorul poate fi obligat la plata de daune interese care sa acopere prejudiciul produs angajatului prin neplata nejustificata sau intarzierea salariului. Pot demonstra cu extras de cont ca firma a avut bani pt plata salariilor dar nu a existat buna vointa.

Ma intereseaza de asemenea cat ma costa sa fiu reprezentata in instanta?!
Multumesc si astept raspunsul dvs!
Răspunde
 03-09-2014
Bucuresti
0722415993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Asa cum ati prezentat situatia va trebui sa formulati actiune in instanta (Tribunalul unde aveti domiciliul sau cel in raza caruia ati avut locul de munca) pentru recuperarea drepturilor salariale restante. Totodata puteti solicita si plata dobanzii legale care se va calcula pana la data la care se va efectua plata.
In ceea ce priveste dovada platii salariului, acesta se face prin statele de salarii sau orice alt document justificativ. In dreptul muncii, si in cauza de fata, angajatorul trebuie sa faca dovada platii salariilor cu documentele aratate mai sus.
Solicitarea platii daunelor interese poate fi alaturata capatului de cerere privind plata drepturilor salariale restante. De asemenea, aveti dreptul sa solicitati si plata cheltuielilor de judecata.
Cat despre durata procesului, acest lucru depinde de instanta la care veti formula actiunea, precum si de modul cum este depusa si administrarea probatoriului.

Avocat Specializat in litigii de munca
Tel. 0722.415.993
www.avocat-dreptul-muncii.eu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.