Forum avocaţi > Dreptul muncii

Tatal meu a decedat iar firma de asigurari nu vrea sa achite creditul

04-11-2014
Vizitator
Buna ziua,tatal meu a incheiat in 07/2013 la varsta de 72 de ani cu firma de leasing societate nebancara"X" un credit i sa dat un Certificat de Asigurare de la o mare firma de Asigurari,iar anul acesta ne-a sunat pentru ca a fost bun platnic pentru a face o refinantare; deci alt contract si alt certificat de la firma de asigurari.Din pacate in urma cu doua luni a decedat dupa ce tocmai am descoperit un cancer la pancreas intr-o faza foarte avansata am contactat firma de asigurari,am trimis toate documentele cerute si ne-a venit raspuns:
"Evenimentul pentru care solicitati despagubirea este considerat conform prevederilor conditiilor contractuale o excludere:"6 Inceperea si terminarea protectiei.
a)Deces din Imbolnavire sau Accident:la atingerea de catre Imprumutatul asigurat a varstei de 70 de ani pentru Imbolnavire si 75 de ani pentru Accident."
Acum singurul contract de asigurari dat la semnarea contractului a fost acel certificat pe care scrie:datele Imprumutatului,ale beneficiarului si asiguratorului.apoi mai scrie valoarea asigurari perioada pe cat este asigurarea si Riscuri Asigurate:
Deces ca urmare a unui Accident sau imbolnaviri si pierderea involuntara a locului de munca conform pct.3 din termeni si conditiile pachetului de asigurare
data intrari in vigoare a asigurarii conform pct.6 din termenii si conditiile pachetului de asigurare.
Iar in partea de jos cu scris mic:"termeni si conditiile de asigurare au fost imanate Imprumutatului Asigurat in faza pecontractuala.Prezentul Certificat de Asigurare reprezinta Contractul de Asigurare a Imprumutatului Asigurat /document semnat de societatea de asigurari.
Deci probabil printre actele semnate poate o fi fost si vre-o confirmare ca a primit contractul de asigurare sau nu.oricum nici macar nu stia ca are asigurare citez din ce zicea tate:"astia nu mi-a mai facut asigurare ca data trecuta".Am fost si eu langa el cand a semnat totul sa petrecut in doar cateva minute gen:semneaza aici,aici si aici si cam atat.
Am avut si eu in trecut asigurare si avea cateva pagini unde scria cand este valabila si cand nu asigurarea.acum v-as ruga sa imi spuneti daca se mai poate face ceva in instanta daca nu reprezinta o inselaciune acest tip de asigurare sau daca poate fi chemat consultantul de credite sa explice sub juramant cum anume procedeaza cand incheie contractele acestea pentru ca era coada la usa de pensionari destul de inaintati in varsta.
Va multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.