Forum avocaţi > Dreptul muncii

Permis de ședere

27-11-2014
Vizitator
Bună, eu sunt cetățean al Republicii Moldova, am voie sa stau in România 160 de zile pe an, sunt fondator al unei firme in Timișoara, si am vrut sa intreb daca pot pe baza firmei sa primesc permis
de ședere? Si de ce acte am nevoie? Si unde ma pot adresa? Mersi anticipat .
Răspunde
 05-12-2014
BUCURESTI

Daca doriti o viza de scurta sedere pentru afaceri, acestea sunt actele de care aveti nevoie:

VIZA DE SCURTA SEDERE PENTRU AFACERI
Pentru obtinerea acestei vize trebuie sa prezentati la reprezentantele diplomatice sau oficiile consulare
ale Romaniei urmatoarele documente:
- bilet de calatorie valabil pana la destinatie sau permisul de conducere, cartea verde si documentele
de inmatriculare ale mijlocului de transport, in cazul conducatorilor auto;
- asigurare medicala;
- invitatie din partea unei societati comerciale sau autoritati publice de a participa la intalniri,
conferinte, targuri ori congrese avand legatura cu comertul sau cu industria, din care sa rezulte faptul
ca societatea comerciala ori autoritatea publica respectiva va asigura costurile privind indepartarea, in
cazul in care strainul invitat nu paraseste Romania pana la data la care inceteaza dreptul de sedere
stabilit prin viza sau prin alte documente care dovedesc scopul calatoriei;
- dovada mijloacelor de intretinere in cuantum de 50 euro/zi pentru intreaga perioada, dar nu mai
putin de 500 euro ori echivalentul in valuta convertibila;
- dovada asigurarii conditiilor de cazare;

Institutia competenta sa va ofere toate informatiile necesare este Inspectoratul General pentru Imigrari

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.