Forum avocaţi > Dreptul muncii

Dreptul instantei sau incompetenta unei judecatoare?

02-12-2014
Vizitator
Decizia unei judecatoare de la Tribunalul Constanta intr-un litigiu de munca(judecat dupa ncpc):
" Cu apel in termen de 30 zile de la data comunicarii".
Legea 62/2011: "CAPITOLUL VI:Conflictele individuale de muncă
ART. 215 -Termenul de apel este de 10 zile de la data comunicării hotărârii."
Decizia CCR nr.1325/2008 :„Instanţele judecătoreşti nu au competenţa de a institui, modifica sau abroga norme juridice, misiunea lor constituţională fiind aceea de a realiza justiţia (…) adică de a soluţiona, aplicând legea, litigiile dintre subiectele de drept cu privire la existenţa, întinderea şi exercitarea drepturilor lor subiective”.
Ce poti sa-i mai faci unui asemenea judecator care eludeaza legea ?
Cui sa te adresezi pentru ca incompetenta ori prostia acestei pseudo-judecatoare sau relatia care a propulsat-o poate distruge vieti?
Răspunde
 02-12-2014
BUCURESTI

Probabil că judecătorea s-a bazat pe prevederile art. 468 din Noul Cod de Procedură:
(1) Termenul de apel este de 30 de zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.

Numai că așa cum bine ați observat, în cazul dvs., legea chiar dispune altfel.
Termenul corect de apel din punctul meu de vedere era de 10 zile.
De fapt, am și reprezentat de curând o parte într-un astfel de proces și termenul pronunțat de judecătoare pentru apel a fost de 10 zile, nu 30 de zile.
Puteți încerca să faceți apelul "peste termen", dar în termenul legal de 30 de zile și să solicitați repunerea în termen.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 03-12-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
nu-i puteti face nimic judecatorului, cel mai simplu, asteptati comunicarea si in 10 zile formulati apel.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2014
BUCURESTI

Presupun că dacă Iulian își pune întrebarea asta, deja hotărârea i-a fost comunicată și termenul de 30 zile s-a scurs :-) vă mai rămân plângerile pe la CSM cu care probabil nu rezolvați nimic.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 04-12-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conf.art.468(1) NCPC termenul de apel este de30 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.In speta,Legea nr.62/2011(speciala), dispune un termen de apel de 10 zile de la comunicare.Impotriva judecatorului puteti formula plangere la CSM.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 04-12-2014
Vizitator
ematei, eu as paria ca Iulian este mai degraba angajatorul nemultumit ca judecatorul nu i-a respins contestatorului apelul ca tardiv desi depasise termenul de 10 zile.
Răspunde
 17-12-2014
Vizitator
1.Nu sunt angajator, sunt fost angajat;
2.Cererea de apel a fost depusa in termenul de 30 zile, stipulat in decizia instantei de fond dar, respinsa pe motiv de tardivitate.
3.Verificand termenele date in alte spete de dreptul muncii, am constatat ca numai in cazul meu acest termen a fost de 30 zile.
4.Sancţionarea mea s-a dispus prin decizie a comisiei de cercetare disciplinara, fapt ce nu a contat in fata instantei de fond.
(extras din decizie: "comisia disciplinara formata din Consilier juridic, L. N., Functionar administrativ, T. A.si Presedinte, Director general,D. V.:
DECIDE:
Sanctionarea disciplinara a dlui.G.I., angajat la S. M. S.R.L., in
functia de SEF SERVICIU, cu desfacerea disciplinara a contractului individuat de munca nr.. 411/01.12.2004, conform art. 61, lit. a, coroborat cu art. 58,raportat la art. 248, alin.1, lit. e din Codul Muncii."

5.Ulterior am aflat ca angajatorul a fost reprezentat in acest litigiu de catre un consilier juridic care nu se afla in raporturi de munca cu angajatorul,incalcand astfel dispozitiile Deciziei CCR nr.101/2014 .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.