Forum avocaţi > Dreptul muncii

Demisia prin acordul partilor - concediu de munca neefectuat

08-12-2014
Vizitator
Buna ziua,
Am avut contractul de munca suspendat pe 4 ani datorita cresterii celor 2 copii (concediile de maternitate s-au suprapus o luna) si in momentul in care m-am intors la serviciu mi s-a spus ca s-au restructurat posturile si ca am 2 optiuni: sa vin la serviciu 6 luni de zile si sa fiu platita cu salariul de acum 4 an i+ bonuri, sau sa stau acasa sub aceleasi conditii. Bineinteles ca am ales a doua optiune.
Dupa 4 luni am gasit o oferta de serviciu si am incheiat activitatea cu acordul partilor.
In ultimele 2 luni de la fostul serviciu mi s-au pus "din oficiu" zile de concediu efectuat pe situatiile de la personal si nu am primit nici bonurile aferente acelor zile, nici plata concediului de odihna aferent acelor 7 zile. Mi s-a comunicat ca avand concediu, nu pot primi tichete de masa pentru activitate neprestata efectiv. Iar concediul de odihna nu mi se plateste fiindca oricum stau acasa pe banii respectivi. Iar in lege am gasit ca in momentul incheierii activitatii angajatorul e obligat sa plateasca fostului angajat suma cuvenita concediului de odihna neefectuat.
Intrebarea mea este: legal am cum sa ii oblig sa imi plateasca aceste zile? Sau scapa ca de obicei angajatorul fiindca nu am nici un document cu care sa dovedesc ca nu sunt corecti?
Răspunde
 16-06-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Este corect ca pe perioada concediului nu se primesc bonuri de masa. Si este adevarat ca in momentul incheierii CIM se platesc zilele de CO neefectuat la care aveti dreptul.Nu inteleg sub ce forma ati "stat acasa" intr-o perioada echivalenta celor 6 luni in care ati fi putut lucra.O varianta pentru recuperarea c/valorii celor 7 zile de CO neefectuat ar fi actionarea in instanta a firmei, dar trebuie sa dovediti cu acte sustinerile.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.