Forum avocaţi > Dreptul muncii

Escrocherie

31-12-2014
Vizitator
Buna ziua,numele meu este Chivu Liviu,vreau sa va rog daca m-ati putea ajuta cu un sfat intr-o prb.f delicata! Am semnat un contract cu o firma de recrutare de forta de munca pe o perioada de 12 luni! Am fost detasat in ITALIA la o firma colaboratoare a doamnei manager care detine firma de recrutare de forta de munca! Firma de recrutare de forta de munca isi are sediul in Bucuresti si colaboreaza periodic cu firma din Italia! Meseria mea este SUDOR! Mi s-a spus la semnarea contractului ca mi se ofera salariul minim pe economie+diurna! Asta se intampla in iulie 2014! In August am inceput munca,am lucrat numai cate zece ore pe zi,cu toate ca in contract scria 8 ore! In contract scrie clar ca DIURNA si SALARIUL le voi incasa pe data de 30 ale lunii urmatoare! La primul Salariu,doamna manager a intarziat 14 zile cu plata! La urmatorul Salariu,doamna manager a intarziat 5 zile! Asta se intampla cu salariile pe AUGUST si SEPTEMBRIE! Pe luna OCTOMBRIE,doamna manager mi-a livrat salariul pe data de 24 DECEMBRIE!!! Din Salariul pe luna OCTOMBRIE,mi-a oprit o suma de 1000€ nejustificat!!! Am incercat sa vb cu doamnia ei dar nu am mai reusit! Precizez ca mai am de luat bani pe lunile NOIEMBRIE si DECEMBRIE,adunati 1800€!! I-am trimis un msg pe tel.,in care i-am spus ca daca nu-mi da banii,voi demisiona si o voi actiona in judecata! Mi-a raspuns printr-un mesaj de amenintare precum ca nu-mi va mai da nici un ban ptr ca,zice domnia ei,nu mi-am respectat contractul semnat si culmea,ma va actiona EA in judecata ptr nerespectarea contractului si ca-mi trebuie preaviz ptr demisie!! Deci,cu alte cuvinte,ea m-a intarziat cu salariul 24 de zile,mi-a retinut o suma de bani ABUZIV,mai am de luat 1800€ pe care sigur nu mai mi va da si tot ea ma ameninta cu un proces!!! Precizez ca in aceasta perioada de 4 luni si 15 zile mi-am facut treaba f.bine,nu am avut nici un fel de abatere,chiar am fost f.apreciat pe plan profesional! Dati-mi va rog un sfat,invatati-ma cum sa procedez cu aceasta "Doamna" ca sa-mi pot recupera banii de la ea,2800 de EURO!!! Spuneti-mi va rog daca am incalcat vreo clauza din contract EU!!
Răspunde
 02-01-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Puteti actiona in judecata ,conform clauzelor contractuale.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 02-01-2015
Vizitator
Ok,am inteles ideea,multumesc frumos! Ceea ce vreau eu sa ma lamuriti este daca ceea ce face "Doamna" este infractiune! Ptr ca vreau sa depun o plangere si la Parchet ptr. Abuz in Serviciu si Inselaciune!! Repet,mi-a retinut o suma de bani abuziv(1000€),NEJUSTIFICAT!! Mai am bani de luat 1800€,mentionez ca nu am semnat nici un stat de plata in 4 luni de munca,nu stiu cat am fost pontat,daca am fost!? Precizez ca "Doamna" este clienta veche a tribunalelor din Romania,tocmai a finalizat un proces pe 2 decembrie 2014!! Asta vreau sa-mi spuneti va rog,tine de PENAL??
Răspunde
 03-01-2015
Sector 4
0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Nu poate fi vorba de infractiunea de abuz in serviciu,prev.si pedepsita de art.297 NCP deoarece aceasta se refera la fapta functionarului public, ceea ce, nu este in cazul dvs.Poate fi pusa in discutie infractiunea de Inselaciune prev.si pedepsita de art.244 NCP.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 04-01-2015
Vizitator
am o rugaminte sa ma sfatuiasca cineva ptr decaderea unui parinte din drepturile parintesti este strict necesar un avocat angajat de mine sau se poate rezolutiona procesul si fara angajare a unui avocat
Răspunde
 09-01-2015
Sector 4
0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Nu cred ca aveti cunostintele juridice necesare ptr.un astfel de proces.Nu exista notiunea de"rezolutionare"a unui proces,probabil ati vrut sa scrieti,solutionare.

www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.