Buna ziua,numele meu este Chivu Liviu,vreau sa va rog daca m-ati putea ajuta cu un sfat intr-o prb.f delicata! Am semnat un contract cu o firma de recrutare de forta de munca pe o perioada de 12 luni! Am fost detasat in ITALIA la o firma colaboratoare a doamnei manager care detine firma de recrutare de forta de munca! Firma de recrutare de forta de munca isi are sediul in Bucuresti si colaboreaza periodic cu firma din Italia! Meseria mea este SUDOR! Mi s-a spus la semnarea contractului ca mi se ofera salariul minim pe economie+diurna! Asta se intampla in iulie 2014! In August am inceput munca,am lucrat numai cate zece ore pe zi,cu toate ca in contract scria 8 ore! In contract scrie clar ca DIURNA si SALARIUL le voi incasa pe data de 30 ale lunii urmatoare! La primul Salariu,doamna manager a intarziat 14 zile cu plata! La urmatorul Salariu,doamna manager a intarziat 5 zile! Asta se intampla cu salariile pe AUGUST si SEPTEMBRIE! Pe luna OCTOMBRIE,doamna manager mi-a livrat salariul pe data de 24 DECEMBRIE!!! Din Salariul pe luna OCTOMBRIE,mi-a oprit o suma de 1000€ nejustificat!!! Am incercat sa vb cu doamnia ei dar nu am mai reusit! Precizez ca mai am de luat bani pe lunile NOIEMBRIE si DECEMBRIE,adunati 1800€!! I-am trimis un msg pe tel.,in care i-am spus ca daca nu-mi da banii,voi demisiona si o voi actiona in judecata! Mi-a raspuns printr-un mesaj de amenintare precum ca nu-mi va mai da nici un ban ptr ca,zice domnia ei,nu mi-am respectat contractul semnat si culmea,ma va actiona EA in judecata ptr nerespectarea contractului si ca-mi trebuie preaviz ptr demisie!! Deci,cu alte cuvinte,ea m-a intarziat cu salariul 24 de zile,mi-a retinut o suma de bani ABUZIV,mai am de luat 1800€ pe care sigur nu mai mi va da si tot ea ma ameninta cu un proces!!! Precizez ca in aceasta perioada de 4 luni si 15 zile mi-am facut treaba f.bine,nu am avut nici un fel de abatere,chiar am fost f.apreciat pe plan profesional! Dati-mi va rog un sfat,invatati-ma cum sa procedez cu aceasta "Doamna" ca sa-mi pot recupera banii de la ea,2800 de EURO!!! Spuneti-mi va rog daca am incalcat vreo clauza din contract EU!! |
|