Buna seara! am rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta: Am avut un proces pe litigii de munca cu societatea la care am lucrat, in prim faza am castigat procesul, decizia fiind data asa: admite actiunea, dispune repunerea partilor in situatia anterioara cu plata tuturor drepturilor banesti cuvenite, ( asta in aprilie 2010) m-au reintegrat, mi-au platit o suma de bani, dupa care au facut recurs(noiembrie 2010), recursul au castigat si suna asa: admite recursul, modifica sentinta recurata in sensul ca: respinge contestatia ca neintemeiata, obliga intimata sa plateasca recurentei 1000 de lei cheltuieli de judecata. In decembrie 2011 am primit o notificare acasa in care spune sa achit in 5 zile o suma aproape dubla pe care am primit-o spunand ca reprezinta contributii sociale, impozite, etc...si daca nu voi achita vor incepe executarea silita. Tot atunci m-am apucat si le-am scris ca sunt de acord sa platesc suma( toata) si am spus si cat pot plati lunar, bineinteles ca mi-au raspuns ca nu sunt de acord si atat, nu s-a mai intamplat nimic pana in luna martie 2014, cand mi-au trimis din nou o notificare iar cu aceeasi suma la fel spunand ca vor incepe executarea, atunci am gasit pe portalul instantelor ca ei au incuviintat executarea silita , dar instanta le-a admis in parte cererea si anume doar cheltuielile acelea de judecata in cuantum de 1000 lei , in schimb pentru diferenta de suma, instanta retine ca nu exista titlu executoriu, care ar putea fi reprezentat de o hotarare judecatoreasca avand ca obiect intoarcerea executarii/restituirea platii nedatorate. In septembrie 2014, la Tribunalul unde am domiciliul societatea la care am lucrat m-au chemat in judecata pentru a fi obligata sa le restitui acea suma intreaga cu care m-au si notificat, instanta care a judecat cauza a admis exceptia necompetentei teritoriale a Tribunalului unde eu am domiciliul, din oficiu si au declinat competenta in favoarea Tribunalului unde reclamanta i-si are sediul. Acum intreb: - cumva aveau un termen in care ei puteau face intoarcerea executarii? sau termenul s-a intrerupt datorita faptului ca eu am recunoscut practic prin aceea scrisoare pe care le-am trimis-o. Dar in instanta in care ei au incercat sa o investeasca cu formula executorie ei au cerut intreaga suma si au depus toate tocumentele inclusiv ca eu am recunoscut si totusi acea instanta le-a admis in parte, spunand ca nu exista titlu pentru intreaga suma, deoarce nu au facut intoarcerea executarii. au dreptul sa-mi ceara toata suma sau doar ceea ce am incasat in cont, restul nu i-am pus eu sa-i plateasca statului, puteau sa-i recupereze in timp util de la stat. Multumesc din suflet si v-as ramane recunoscatoare pentru un raspuns! |
|