Forum avocaţi > Dreptul muncii

Recuperarea salariilor restante de la o firma in insolventa

06-01-2015
Vizitator
Buna ziua.Pe 29.03.2012 m-am angajat la firma S.C. Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara S.A. ca dulgher pentru constructii cu salariul de baza brut de 2110.ron.Dupa doua luni mi sa modificat salariul la 1600 ron.Din 14.12.2012-16.01.2013 am avut 20 de zile preaviz.Dupa cele 20 de zile am primit decizia de concediere,motivarea fiind:-criza financiara;-reducerea cheltuielilor societatii;-concediere individuala pe motive ce nu tin de persoana salariatului:-desfiintarea postului de dulgher;-desfiintarea locului de munca ca o masura efectiva cu cauze reale si serioase.Firma sus mentionata a intrat in faliment si amana sa plateasca cele 2 salarii restante pe luna decembrie2012 si ianuarie 2013, cum reiese din scrisoarea primita de la ITM Timis.Va rog sa-mi spuneti ce spune legea,pana cand pot sa amane plata(din fonduri de rezerva),ce demersuri pot face pentru recuperarea salriilor restante,cui sa ma adresez,daca ITM-ul nu ma poate ajuta.Multumesc.
Răspunde
 06-01-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Trebuie sa va adresati administratorului judiciar daca, firma este in faliment.In mod legal,salariile restante constituie creante ce trebuiesc platite cu prioritate.Daca , totusi nu sunteti platit, va adresati instantei unde se judeca falimentul ptr.a va inscrie in tabelul creditorilor.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 06-01-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 07-01-2015
Vizitator
Buna seara! am rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta:

Am avut un proces pe litigii de munca cu societatea la care am lucrat, in prim faza am castigat procesul, decizia fiind data asa: admite actiunea, dispune repunerea partilor in situatia anterioara cu plata tuturor drepturilor banesti cuvenite, ( asta in aprilie 2010) m-au reintegrat, mi-au platit o suma de bani, dupa care au facut recurs(noiembrie 2010), recursul au castigat si suna asa: admite recursul, modifica sentinta recurata in sensul ca: respinge contestatia ca neintemeiata, obliga intimata sa plateasca recurentei 1000 de lei cheltuieli de judecata.
In decembrie 2011 am primit o notificare acasa in care spune sa achit in 5 zile o suma aproape dubla pe care am primit-o spunand ca reprezinta contributii sociale, impozite, etc...si daca nu voi achita vor incepe executarea silita. Tot atunci m-am apucat si le-am scris ca sunt de acord sa platesc suma( toata) si am spus si cat pot plati lunar, bineinteles ca mi-au raspuns ca nu sunt de acord si atat, nu s-a mai intamplat nimic pana in luna martie 2014, cand mi-au trimis din nou o notificare iar cu aceeasi suma la fel spunand ca vor incepe executarea, atunci am gasit pe portalul instantelor ca ei au incuviintat executarea silita , dar instanta le-a admis in parte cererea si anume doar cheltuielile acelea de judecata in cuantum de 1000 lei , in schimb pentru diferenta de suma, instanta retine ca nu exista titlu executoriu, care ar putea fi reprezentat de o hotarare judecatoreasca avand ca obiect intoarcerea executarii/restituirea platii nedatorate.
In septembrie 2014, la Tribunalul unde am domiciliul societatea la care am lucrat m-au chemat in judecata pentru a fi obligata sa le restitui acea suma intreaga cu care m-au si notificat, instanta care a judecat cauza a admis exceptia necompetentei teritoriale a Tribunalului unde eu am domiciliul, din oficiu si au declinat competenta in favoarea Tribunalului unde reclamanta i-si are sediul.
Acum intreb: - cumva aveau un termen in care ei puteau face intoarcerea executarii? sau termenul s-a intrerupt datorita faptului ca eu am recunoscut practic prin aceea scrisoare pe care le-am trimis-o.
Dar in instanta in care ei au incercat sa o investeasca cu formula executorie ei au cerut intreaga suma si au depus toate tocumentele inclusiv ca eu am recunoscut si totusi acea instanta le-a admis in parte, spunand ca nu exista titlu pentru intreaga suma, deoarce nu au facut intoarcerea executarii.
au dreptul sa-mi ceara toata suma sau doar ceea ce am incasat in cont, restul nu i-am pus eu sa-i plateasca statului, puteau sa-i recupereze in timp util de la stat.
Multumesc din suflet si v-as ramane recunoscatoare pentru un raspuns!
Răspunde
 09-01-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Termenul in care se poate cere intoarcerea executarii este termenul general de prescriptie de 3 ani, si curge dela data de la care a rams definitiva hotararea de intoarcere a executarii. In cadrul procedurii de intoarcere a executarii silite se pot restitui doar sumele efectiv incasate anterior hotararii de intoarcere a executarii silite.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 10-01-2015
Vizitator
Sa inteleg ca este tardiv faptul ca ei fac acum acest lucru? si chiar daca ar fi fost eu ar fi trebuit sa le inapoiez doar ce am incasat eu, nu si celelalte sume care ei spun ca le-au paltit pentru mine, CAS, somaj si alte impozite. Oricum multumesc din suflet pentru raspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.