|
15-01-2015 |
 | Gina Vizitator |
| Buna ziua, Am un credit nevoi personal la o banca (aveam servici atunci cand l-am contractat),intre timp mi-am pierdut serviciul si nu am mai platit ratele. Acum am primit de la un executor judecatoresc poprire pe salariul pe care il am de la Primarie deoarece sunt asistent personal pentru fiul meu care are un handicap psihic grav. Intrebarea mea este daca e legal sa se faca retineri din acest salariu pe care il folosesc strict pentru ingrijirea fiului meu si daca nu ce pot face pentru sistarea retinerii. Creditul nu are giranti sau coplatitori. Va multumesc | |
|
|
|
22-01-2015 |
| Potrivit art.728 alin.7 Cpc - Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii. Puteti formula contestatie la executare in 15 zile de la instituirea popririi. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-01-2015 |
| Conform art.728(7) NCPC, veniturile la care faceti referire ,nu pot fi urmarite ptr.niciun fel de datorii.Contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de poprire. Conform art.713(1) NCPC contestatia se introduce la instanta de executare. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
26-01-2015 |
 | Leftgabi
|
| In data de 15.12.2014, am avut accident cu masina Mazda 2 GL-67 PAU. In urma accidentului s-a facut un dosar de dauna nr.90018461 la Galati. S-a constatat dauna totala. Urmeaza sa primesc banii intrucat am optat ptr reparatii in regim propriu. Asiguratorul ASIROM care mi-a preluat dosarul este din Timisoara. Ce cauta dosarul meu la Timisoara, cand eu sunt din Galati? Ce legatura are Galati cu Timisoara?? El stie cel mai bine cum s-a petrecut accidentul. Pentru ce un inspector de la o distanta de 700 km,imi analizeaza dosarul?Mi-a facut el poze la masina?? Care este politica acestui asigurator ASIROM??? Nu ar trebui sa se deplaseze la fata locului, ptr a face o constatare proprie, daca tot imi analizeaza dosarul?? De ce sunt obligata sa accept un pret de nimic ptr ceva ce el nu are habar?? Domnul Inspector Tudorancea George, care are dosarul meu, ma trateaza ca pe un nimic de care el crede ca isi poate bate joc mintindu-ma si pierzandu-mi timpul cu minciunile lui. Stresul prin care trec si timpul pe care mi l-am pierdut cu gandul ca azi am de facut drumuri daca primesc raspuns din partea dumnealui, m-au adus la limita disperarii.Vreau sa se ia masuri. Asta este hartuire psihica. Constituie infracţiunea de hărţuire, potrivit art. 208 din nou Cod penal.Pot spune că unei persoane careia i s-a cauzat o stare de temere atunci când acesta are un sentiment neplăcut, îngrijorător, de nesiguranţă, de frică pentru sine se numeste hartuire. Repetarea acţiunii face ca hărţuirea să apară ca o infracţiune de obicei. Asta imi dovedeste d-l Tudorancea,raspunzandu-mi in 2 peri, neraspunzandu-mi la telefon, mintindu-ma incontinuu, fara un raspuns corect si real. Cand mi-a raspuns, mi s-a dat de inteles ca il obosesc. Nu doresc decat sa se termine aceasta situatie fara de sfarsit. Oare de ce nu se poate da un raspuns concret si sincer? Oare pentru ca nu exista o educatie in tara asta??? Cu respect Gabriela Lefter | |
|
|
|
13-09-2016 |
 | Cornel Dragut Vizitator |
| Buna ziua..!! Sunt o persoana cu hadicap gr 1 ..am renuntat la indemnizatia insotitor si conf legi 448 /2006 am optat pt asistent peronal..platit de primarie.. Nora mea are poprire pe cont banca...primaria vireza banii in cont...nu pe stat..in mana.. Este corect legal ca la nora mea sa-i opreasa banca din salariu a asistent personal...care ingijeste direct o persoana cu hadicap...??? Ma refer la art 728 din cpv art..se aplica si in acest caz...???? | |
|
|
|
13-09-2016 |
 | Cornel Dragut Vizitator |
| Buna ziua..!! Sunt o persoana cu hadicap gr 1 ..am renuntat la indemnizatia insotitor si conf legi 448 /2006 am optat pt asistent peronal..platit de primarie.. Nora mea are poprire pe cont banca...primaria vireza banii in cont...nu pe stat..in mana.. Este corect legal ca la nora mea sa-i opreasa banca din salariu ca asistent personal...care ingijeste direct o persoana cu hadicap...??? Ma refer la art 728 din cpv art 7..se aplica si in acest caz...???? Astept raspuns...ce avem de facut... Cu multumiri, Dragut Cornel | |
|
|
|
15-12-2016 |
 | LUCIANA Vizitator |
| Buna seara !!Sunt asistentul personal al sotului meu din 2001 si sunt angajata primariei cu salarul minim pe economie .Ce ar trebui sa fac sa intru in drepturi depline conform legii 448 /2006 .Va multumesc anticipat pentru raspuns | |
|
|
|
16-05-2017 |
 | Soporan Rozalia Vizitator |
| sunt angajata la primaria Tritenii de jos ca asistent personal ingrijire hanticap pt ca angrijesc pe baiatul meu cu probleme hanticap va rog sa-mi spuneti daca e legal sa mi se faca poprire pe salariu pt credit neplatit pt ca am retinere 50% din salariu si nu mai pot cumpara cele necesare pt fiul meu hanticapat astept raspuns urgent | |
|
|
|
16-06-2017 |
 | Mirea emilia Vizitator |
| Am opriși pe salariul si la serviciu si îmi mai oprește si banca nu pot sa îmi mai întrețin copilul nu am nimic împotriva să-mi oprească dar din zece mil eu iau patru mil șapte sute având copilul cu handicap gradul unu | |
|
|
|
17-02-2018 |
 | Gaita Vizitator |
| Buna ziua ,am poprire pe salar mi se retine din salar la serviciu ,si am un cont de alocatii la banca si imi i-a in fiecare luna cate 50lei pentru uncont de economii din alocatii .problema este ca am un copil cuhandicap si imi retine banca cum vam zis 50LEI/luna ,cand am fost la banca sa intreb cati bani sunt in contul de economii mi sa spus ca nimi c ca mi sa luat 1110lei deci de la banca au zis ca poate executorul nu a stiut de unde sunt banii ,CAND AM SUNAT LA EXECUTOR A SPUS SA TRIMIT UN EXTRAS DE CONT DE LA BANCA ,ESTE LEGAL SA-TI I-A BANII DIN ALOCATII COPILULUI CU HANDICAP? NU AM PRIMIT NICI O INSTINTARE ACASA IN POSTA ,A ZIS CA POATE O SA-MI RESTITUIE BANII,CE SA FAC ? CUI SA MA ADRESEZ? | |
|
|
|
17-02-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Gaita a scris pe 17-02-2018: Buna ziua ,am poprire pe salar mi se retine din salar la serviciu ,si am un cont de alocatii la banca si imi i-a in fiecare luna cate 50lei pentru uncont de economii din alocatii .problema este ca am un copil cuhandicap si imi retine banca cum vam zis 50LEI/luna ,cand am fost la banca sa intreb cati bani sunt in contul de economii mi sa spus ca nimi c ca mi sa luat 1110lei deci de la banca au zis ca poate executorul nu a stiut de unde sunt banii ,CAND AM SUNAT LA EXECUTOR A SPUS SA TRIMIT UN EXTRAS DE CONT DE LA BANCA ,ESTE LEGAL SA-TI I-A BANII DIN ALOCATII COPILULUI CU HANDICAP? NU AM PRIMIT NICI O INSTINTARE ACASA IN POSTA ,A ZIS CA POATE O SA-MI RESTITUIE BANII,CE SA FAC ? CUI SA MA ADRESEZ? Buna ziua, Trebuie sa formulati o cerere la executor pentru a va restitui banii luati din pensia de handicap a copilului. Va trebui sa atasati la cerere dovada faptului ca incasati pensia de handicap si in asa fel sa va ridice poprirea de pe cont pentru suma intrata lunar cu titlu de pensie de handicap si sa va restitui ce s-a luat. Este si mai bine daca formulati si contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care ati aflat despre poprirea contului bancar. In acest fel, va adresati instantei de judecata cu solicitarea de a va restitui banii luati din pensia de handicap. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
09-04-2018 |
 | Mota Marilena Vizitator |
| Bună ziua am și eu o întrebare.Sunt asistent personal a fiicei mele care are un handicap grav grad 1,locuiesc intr-o garsioniera a primariei din tg-jiu,din cauză că asociatia lua prea multi bani și având 6 copii de întreținut nu am reușit să platesc datoriile la asociație,de o lună mi-au făcut proprie pe salariu,intrebarea mea este dacă e legal sa facă această proprie și ce pot face dacă nu e legal. | |
|
|
|
14-06-2018 |
 | Mirela Vizitator |
| Buna ziua! O am .pe mama mea cu handicap grav cu asistent personal si in luna mai nu a venit nici o secunda sa aiba grija te ea ,am platit pe cineva iar cu 1.06 am dus o la o fundatie si banii cand ia luat pe 8.06 am rugat o sa i trimita ca sa platesc acea fundatie si refuza,spunsndu .mi ca ea e pe acte ea nu i trimite! Eu ce pot face in cazul asta ? Primaria imi dpune ca din punctul lor te vedere a procedat legal! Va multumesc! | |
|
|
|
29-01-2019 |
 | Grigore Florin Vizitator |
| Buna ziua va rog frumos un raspuns. Sint angajat personal ptr mama mea care are handicap grav. Am primit o insttintare de poprire executorie. Se poate face aceasta poprire ? | |
|
|
|
30-01-2019 |
 | Grigore Florin Vizitator |
| Buna ziua sint angajat personal de primarie ptr mama mea care are handicap grav. Am primit o instiintare de executare pe acest salariu. Se poate pune poprire ? Va multumesc | |
|
|
|
15-02-2019 |
 | Niță Cornelia Vizitator |
| Bună ziua sunt asistent personal pentru persoană cu handicap grav, angajată de către primăria Galați. Citesc peste tot ca am dreptul la indemni, atie de hrană lunară și vauchere de vacanță și nu am primit nimic. Vă rog frumos sa îmi răspundeți ce pot să fac să primesc aceste drepturi și unde pot sa fac sesizări în acest sens. M-AM SĂTURAT SĂ VADCUM ALȚII PRIMESC ȘI EU NU. MUNCESC CONTINUU CU UN ASTFEL DE OM DEPINDE DE MINE 24 DIN 24 CU ABSOLUT TOT, MUNCA, MUNCĂ ȘI IAR MUNCĂ IAR ALȚII CARE STAU UN PROGRAM DE LUCRU NORMAL LA BIROU, PENTRU EI SUNT FONDURI, PENTRU MINE NU.... PÂNĂ CÂND? | |
|
|
|
10-09-2020 |
 | Gorea ionela Vizitator |
| Buna ziua.executorul judecatoresc îmi poate bloca salariul de asistent personal pentru copii cu dizabilitati? | |
|
|
|
10-09-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Fiind un salariu obtinut in baza unui contract individual de munca, da, venitul poate fi poprit. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |