Forum avocaţi > Dreptul muncii

Dreptul la acordare pt spor de 25/100 daca ma incadrez

26-02-2015
Vizitator
Lucrez la Centrul de Transfuzie sanguina București , as med. principal in laboratorul de maladii trasmisibile prin sange. Punctionez toti donatorii care ies cu hepatită B, hepatita C Htlv, HIV Pozitiv TPHA ,doresc să stiu dacă am dreptul sa primesc si ma incadrez legal la sporul de condiții deosebite respectiv cel de 25/100 .din cunostintele mele stiu ca persoanele care lucreaza cu probele hiv primesc 50/100 , iar cei care lucreaza in acelasi laborator au dreptul de 25/100. Va rog respectuos sa-mi confirmați dacă am dreptate si ce demersuri pot face. Va multumesc !Cu mult respect Silvia Ghencea
Răspunde
 04-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Faceti o cerere la serviciul personal de care apartineti. In functie de raspuns stiti ce cai sa apucati. Intrebatii punctual de aceste sporuri si de ce alte sporuri beneficiati. Totodata trebuie sa luati de la sv personal o copie de pe contractul dvs de munca si fisa postului. Acolo ar trebui sa fie specificat ce atributii aveti si in functie de asta veti sti unde va incadrati cu sporurile. Daca cele 2 inscrisuri nu corespund atunci puteti face cerere de acordare a lor. In cazul in care raspunsul este negativ puteti actiona institutia in judecata pt acordarea sporurilor.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2016
Vizitator
Ma numesc Sándor Edit,sunt angajata Primăriei Comunei Sândominic ca bibliotecar din 01 mai 1990, cu o vechime de 26 de ani, cu salar bază (salar de încadrare) 954 lei cu studii postliceale, și vă adresez următoarea înrebare:

Aflând că începând de la data 1 iulie 2015 salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată este de 1050 lei, conform Hotărârii nr.1091 din 10 decembrie 2014, n-ar fi trebui să se corecteze, să se majoreze salariul nostru după mărirea salariului minim pe economie conform art.2 din hotărârea susmenționată, care spune că: Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 1?
Majoritatea angajațiilor primăriei sunt incadrați cu astfel de salar, respectic 954 si 958 lei. Suntem 21 la număr.
Un nou angajat are salar bază de încadrare 1050 lei, de la luna mai va avea 1250 lei.

Hotărârea nr.1091/2014:
Conform ART. 1
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2015, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabileşte la 975 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 5,781 lei/oră.
(2) Începând cu data de 1 iulie 2015, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabileşte la 1.050 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, reprezentând 6,225 lei/oră.
ART. 2
Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 1.
ART. 3 (1) Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 şi 2 constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei. ....

Cu respect; Sandor Edit.
Așteptăm răspunsul Dvs.
Răspunde
 07-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Adresati-va in scris mai intai la Serviciul Personal al Primăriei Comunei Sândominic. Conform contractului dvs de munca pe care va rog sa il consultati veti afla exact pe ce nivel de studii sunteti incadrata si la ce categorie de vechime. In cazul in care nu va convine raspunsul angajatorului, impreuna cu actele pe care le detineti va puteti adresa instantei de judecata.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2016
Vizitator
Buna ziua, ne-am adresat conducerii primariei cu colegii ( suntem 21 de persoane) si am cerut incadrarea naostra cu slariul minim garantat. Ei spun ca in sectorul bugetar este altfel, nu se poate. va rog sa-mi precizati daca avem dreptul la incadrarea persoanalului cu salariul minim garantat, sau nu?

Daca apelam unei instante putem castiga drepturile salariale ?
Cu stima:Edit Sandor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.