Forum avocaţi > Dreptul muncii

Conflict de munca

05-03-2015
Vizitator
va rog respectuos sa ma ajutati .Lucrez la o firma de cca 6 ani si de 2 ani firma merge tot mai rau,nu am mai primit salar din luna ianuarie,si atunci am semnat pe statul de plata pe luna septembrie.Mai am vreo sansa sa-mi recuperez salariile din urma? Mentionez ca si in momentul de fata tot la aceasi firma lucrez,si ne tot amageste ca ne va plati salariile peste o saptamana,dar....tot minciuni. Astept un raspuns sau o indrumare Va multumesc
Răspunde
 08-03-2015
Petrosani
0761567182
adrianariciu2000@yahoo.com
Va rog respectuos sa ma ajutati .Lucrez la o firma de cca 6 ani si de 2 ani firma merge tot mai rau,nu am mai primit salar din luna ianuarie,si atunci am semnat pe statul de plata pe luna septembrie.Mai am vreo sansa sa-mi recuperez salariile din urma? Mentionez ca si in momentul de fata tot la aceasi firma lucrez,si ne tot amageste ca ne va plati salariile peste o saptamana,dar....tot minciuni. Astept un raspuns sau o indrumare Va multumesc

adrianariciu2000
Răspunde
 08-03-2015
BUCURESTI

Articolul 161 din Codul Muncii:

Salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.

Totuși, în cazul falimentului angajatorului, creanţele izvorâte din contractele individuale de muncă se află la ordinea 2, după taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii legale, inclusiv cheltuieli necesare pentru conservarea şi administrarea bunurilor din averea debitorului, precum şi plata remuneraţiilor persoanelor angajate cu realizarea acestei proceduri (art. 123 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei).

Așadar, aveți unele șanse să recuperați salariile în instanță dacă firma nu intră în insolvență până când obțineți o hotărâre.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 08-03-2015
Petrosani
0761567182
adrianariciu2000@yahoo.com
din cate stiu eu firma nu este in insolventa,dar totusi nu face platile salariale catre angajati.Cum as putea sa fac o plangere,si catre cine? va multumesc si astept un raspuns

adrianariciu2000
Răspunde
 08-03-2015
BUCURESTI

Faceti cerere de drepturi salariale la tribunalul competent si eventual plangere catre ITM.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 10-03-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conform art.269(1) Codul Muncii:Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor judecatoresti ,stabilite potrivit legii.
(2)Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin.(1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau resedinta ori,dupa caz,sediul.
Ca atare,veti formula cerere conform art.268(1) c) Codul Muncii in termenul de 3 ani (termen de prescriptie) de la data la care trebuiau acordate dretpturile salariale,cererea se va depune la Tribunalul in a carei circumscriptie aveti dvs.domiciliul sau resedinta.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 20-03-2015
Vizitator
Buna ziua,Va rog sa-mi comfirmati daca am cistig de cauza intr-un litigiu de munca referitor la desfacerea contractului de munca cu art 61 lit a ,avind in vedere ca societatea la care am lucrat a emis decizie de incetarea activitatii fara o cercetare prealabila ,nu ma convocat la comisia de disciplina,nici pina la aceasta ora nu am primit decizia de incetatr a activitatii[ eu stiu ca mi-au desfacut contractul de munca interesindu-ma la ITM VRANCEA],Am trimis doua adrese la societatea la care am lucrat una in data de 3 februarie 2015 printr-un emaiill si o scrisoare cu comfirmare de primire in data de 18 martie ,care sa returnat din cauza adresei incomplete [mentionez ca adresa la care a fost trimisa a fost luata de pe contractul de munca .Considerati ca am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte in instanta ? care ar fi onorariul ? vamultumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.