Forum avocaţi > Dreptul muncii

Alocatia de stat

25-03-2015
Vizitator
Buna ziua,

Numele meu este Mirela Crisan, sunt din Dej, judetul Cluj. Am un baiat in varsta de 8 ani.Sunt divortata de 7 ani, copilul fiind in custodia mea. De 7 ani, muncesc stagionar in Italia, ca ospatar intr/o pizzeria, in Caorle (VE). Din februarie 2012, copilul meu nu mai primeste alocatia de stat in Romania. El e nascut si traieste in Romania. In iulie 2014 am cerut alocatia de stat pentru copil in Italia, dar cererea nu a fost acceptata pe motiv ca eu nu sunt rezidenta in Italia, ci muncesc doar ca stagionar 4 luni pe an. Am intrebat la A.J.P.S Cluj de ce mi/au sistat plata alocatiei de stat pentru copil si mi s-a spus ca nu o mai primesc deoarece muncesc stagionar in Italia. In concluzie, copilul meu nu primeste alocatia de stat din nici o parte. Italia nu imi da pentru ca nu sunt rezidenta, iar Romania nu imi da pentru ca 4 luni pe an muncesc in Italia. As dori , daca se poate , sa imi spuna si mie cineva ce trebuie sa fac, unde sa cer alocatia de stat pentru copilul meu, mai ales ca cei de la A.J.P.S Cluj nu au manifestat nici un interes sa ma lamarueasca in aceasta problema.

Va multumesc,

Cu respect, Mirela Crisan
Răspunde
 25-06-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Aduceti din Italia raspunsul de la autoritatea de acolo si puneti-l in dosarul pe care sa il depuneti la AJPS Cluj. Dosarul trebuie sa cuprinda:
-cererea tip
-certificatul de nastere a copilului (original si copie)
-actul dvs. de identitate)(original si copie)
-certificat de casatorie (copie)
-hotararea judecatoreasca de incredinatre a copilului (copie)
-dosar cu sina
Nu puteti recupera alocatia decat pe 3 ani din urma.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.