Forum avocaţi > Dreptul muncii

Mi se cere sa lucrez sambetele si duminicile.

27-03-2015

Ca sa ma forteze sa-mi dau demisia,seful meu direct imi cere,deocamdata verbal,sa lucrez sambetele si duminicile.Mentionez ca activez in cadrul unei intreprinderi de stat, si as dori sa aflu cum trebuie sa procedez in situatia de fata? Nu pot apela la sindicat,este 100% subordonat conducerii.Exista riscul ca refuzand sa fiu penalizata disciplinar? In cazul in care primesc decizie scrisa ptr a lucra sambetele si duminicile,fara a fi platita,bineanteles,ce pot face? Ce este legal din ce face seful meu direct si ce pot face eu ca sa-mi apar drepturile?Va multumesc!
Răspunde
 27-03-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Daca primiti o astfel de decizie, puteti solicita anularea acesteia la instanta competenta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Cerera este nelegala, incalca Codul Muncii.Va puteti adresa instantei de judecata, potrivit art.266 si urm.Codul Muncii.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 31-03-2015
Vizitator
E legal sa lucrez de Sfintele Paste ? Eu sunt ortodox si lucrez la privat. Nu mi se pare normal sa lucrez 12 ore prima si a doua zi de Paste. Din cate stiu eu aceste zile sunt declarate zile libere . Firma are 250 angajati si e flux continuu - turnatorie. Eu lucrez in cadrul CTC . Mi s-a cerut sa fac cerere de concediu din CO pentru aceste 2 zile - daca vreau liber de PASTE. E legal ? Va multumesc.
Răspunde
 01-04-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Conform art.139(1) CM "Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:
-prima si a doua zi de Pasti; Art.141CM "Prevederile art.139 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii."
Art.142(1) CM "Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art.141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 zile.
(2) In cazul in care din motive justificate nu se acorda zile libere ,salariatii beneficiaza ,pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala de un spor la salariu de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru."

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.