Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Seful mi-a scris pe demisie "nu se aproba" si nu am primit nr de inregistrare

08-04-2015
Vizitator
Sunt angajat pe perioada de 3 luni ca sofer si mi-am dat demisia fara preaviz in temeiul art.81 alin.8. motivand nerespectarea dreptului la repaus zilnicsi saptamanal prevazut in CIM lucru demonstrabil din pontaje.
Seful mi-a dat un formular de incetare a contractului de munca cu acordul partilor cu preaviz de 20 zile pe care am refuzat sa il semnez, iar el mi-a scris pe demisie "nu se aproba",motivand ca toate platile catre angajati au fost facute la timp, netinand cont de argumentele mele. Cum procedez mai departe? Multumesc.
Răspunde
 09-04-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Demisia nu este supusa aprobarii,fiind un act unilateral de vointa al angajatului.Puteti sa va adresati instantei de judecata competente,ptr.solutionare conflict de munca conf.art.266-275 Codul Muncii.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 09-04-2015
Vizitator
Sa-i spuneti sefului ca sclavia s-a abolit de ceva timp si ca angajatul demisioneaza cand vrea daca respecta termenul de preaviz. Neaparat sa-l dati in judecata.
Răspunde
 09-04-2015
Vizitator
Acum am citit ca FARA PREAVIZ nu v-a aprobat. Salariatul poate demisiona fără preaviz numai în situaţia în care angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncâ, de exemplu nu plăteşte salariul, nu ia măsuri pe linia asigurării sănătăţii ori securităţii în muncă, nu creează condiţii optime pentru îndeplinirea normelor de muncă etc. Poate reprezenta un motiv si cel indicat de dvs. Chemati angajatorul in judecata.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.