Forum avocaţi > Dreptul muncii

Contestarea deciziei de concediere

27-05-2015
Vizitator
Buna ziua ,

As dori sa stiu daca in conditiile prezvazute mai jos pot actiona in instanta angajatorul pentru contestarea deciziei de concediere .

In cursul zilei de ieri am primit un mail in care am fost anuntata ca sunt concediata fara nici o explicatie si fara nici un avertisment scris .

Mailul primit de la superiorul meu este urmatorul :

"Flory,

tot pe aceasta cale te anunt ca incepand cu data de 1 Iulie nu vei mai face parte din echipa de field.

Te rog, ca incepand cu 1 Iunie sa incepi sa-ti cauti de lucru astfel incat sa poti continua in alta parte.

Daca ai nevoie de timp mai mult,te pot ajuta cu data de 15 Iulie.

La fel daca iti pot fi de folos in alta parte cu o vorba,o scrisoare de intentie, sunt ok si te ajut.

Iti multumesc pentru tot ce ai facut,faci si vei face pana la data de 1 Iulie.

Am crescut impreuna profesional am trecut prin momente bune cat si rele dar a venit un moment cand drumurile noastre se despart,deoarece suntem incompatibili in ceea ce pprivesc lucrurile pe aici.

Mult succes pe mai departe,iar telefonul meu va fi deschis tot timpul.

Cristi

P.S. incepand cu 1 Iunie te rog sa incepem sa-mi predai din sarcinile si atributiile tale,cat si din ce mai detii tu in stocuri,pv,si alte lucuri"

Va rog sa imi spuneti daca in aceste conditii pot da angajatorul in judecata si care sunt sansele de castiga .

De asemenea va rog sa imi spuneti care sunt costurile de judecata inclusiv costul unui avocat pentru acest proces .

Va multumesc anticipat !
Răspunde
 27-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Angajatorul va trebui sa emita o decizie de concediere.

Ceea ce v-a trimis pe mail mai sus, nu poate fi considerata decizie de concediere, deoarece nu intruneste elementele de fond si forma prevazute de codul muncii, sub sanctiunea nulitatii.

Prin urmare, in instanta , teoretic , se ataca Decizia de concediere intocmita si transmisa conform prevederilor codului muncii.

Din punctul meu de vedere , aceasta este doar ... cel mult o instiintare.

Dar, daca angajatorul dvs. asa considera ca trebuie sa arate decizia de concediere, este strict problema lui.

dvs. o puteti lua ca atare, si o puteti ataca in instanta si solicita anularea ei.

Este clar ca va trebuie un avocat pentru a sti exact cum sa puna problema si ceea ce sa ceara in instanta.

In ceea ce priveste "costul unui avocat pentru acest proces" ... trebuie sa stiti ca vorbim de onorariu, care este confidential si se stabileste, conform Statutului profesiei de avocat, in functie de anumite criterii mai mult sau mai putin obiective, cum ar fi: complexitatea cazului, volumul de munca alocat, elementul de noutate al cazului, etc...

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Mailul transmis nu poate fi considerat drept decizi privind concedierea.Va trebui sa emita o decizie de concediere.Aveti dreptul sa formulati cerere la instanta competenta in termen de 30 zile calendaristice de la data la care v-a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incetarea contractului individual de munca, conform art.268(1)a) Codul Muncii.Costurile unui avocat ptr.proces se cheama onorariu avocatial si, urmeaza sa-l stabiliti in mod direct cu avocatul care va reprezinta in proces.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.