Forum avocaţi > Dreptul muncii

Notificare incetare CIM si neplata drepturi banesti

17-06-2015
Vizitator
Buna ziua,

Am o problema de drept al muncii/litigiu de munca. Rog comunicare daca aceasta poate fi solutionata printr-o actiune in instanta sau negociere cu angajatorul si care ar fi procentul estimat de castig.
Problema: In urma cu 2 luni, am incheiat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu perioada de proba de 120 zile. Dupa o luna de zile am fost nevoita sa preiau si atributiile altor 2 persoane, subordonate mie.
Astfel o luna de zile am fost nevoita “sa lucrez cat pt.3” , sa lucrez peste 12 ore pe zi. Deasemenea mi s-a cerut sa lucrez in 2 zile de sambata si o duminica (s-a lucrat la nivelul intregii companii).
La inceputul acestei saptamani, una din persoanele recrutate a semnat contractul de munca iar in dimineata in care urma sa intre in vigoare contractul acelei persoane, managerul direct mi-a cerut sa semnez o notificare de incetare a contractului de munca. Daca nu o semnez, o trimite prin posta. Motiv: asa vrea el.

Precizare:pe acelasi post pe care l-am ocupat eu, au fost angajate in ultimul an mai multe persoane, a caror contract a incetat in perioada de proba.

Intrebare:
- avand in vedere art.33 codul muncii (Perioada în care se pot face angajări succesive de probă ale mai multor persoane pentru acelaşi post este de maximum 12 luni), a contesta notificarea de incetare a contractului de munca poate sa-mi aduca un castig? Care ar fi acela?

- pot obtine obligarea la plata a orelor suplimentare lucrate (peste 12 ore/zi plus sambata si dumineca) si concediului de odihna aferent perioadei lucrate? Care ar fi sansele de castig? cum demonstrez orele suplimentare?

- posibil castig prin formulare actiune in instanta sau negociere cu angajatorul, prin intermediu avocat?

Astept cu mult interes raspunsul dvs.
Cu multa consideratie,
Răspunde
 17-06-2015
Vizitator
Da se poate obtine obligarea la plata a orelor suplimentare lucrate si concediului de odihna aferent perioadei lucrate si este posibila chiar si o negociere cu fostul angajator.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.