Buna ziua, Am o problema de drept al muncii/litigiu de munca. Rog comunicare daca aceasta poate fi solutionata printr-o actiune in instanta sau negociere cu angajatorul si care ar fi procentul estimat de castig. Problema: In urma cu 2 luni, am incheiat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu perioada de proba de 120 zile. Dupa o luna de zile am fost nevoita sa preiau si atributiile altor 2 persoane, subordonate mie. Astfel o luna de zile am fost nevoita “sa lucrez cat pt.3” , sa lucrez peste 12 ore pe zi. Deasemenea mi s-a cerut sa lucrez in 2 zile de sambata si o duminica (s-a lucrat la nivelul intregii companii). La inceputul acestei saptamani, una din persoanele recrutate a semnat contractul de munca iar in dimineata in care urma sa intre in vigoare contractul acelei persoane, managerul direct mi-a cerut sa semnez o notificare de incetare a contractului de munca. Daca nu o semnez, o trimite prin posta. Motiv: asa vrea el. Precizare:pe acelasi post pe care l-am ocupat eu, au fost angajate in ultimul an mai multe persoane, a caror contract a incetat in perioada de proba. Intrebare: - avand in vedere art.33 codul muncii (Perioada în care se pot face angajări succesive de probă ale mai multor persoane pentru acelaşi post este de maximum 12 luni), a contesta notificarea de incetare a contractului de munca poate sa-mi aduca un castig? Care ar fi acela? - pot obtine obligarea la plata a orelor suplimentare lucrate (peste 12 ore/zi plus sambata si dumineca) si concediului de odihna aferent perioadei lucrate? Care ar fi sansele de castig? cum demonstrez orele suplimentare? - posibil castig prin formulare actiune in instanta sau negociere cu angajatorul, prin intermediu avocat? Astept cu mult interes raspunsul dvs. Cu multa consideratie, |
|