|
20-06-2015 |
 | Andreea Vizitator |
| Buna ziua, Pe data de 2402.2015 mi s-a suspendat CIM datorita faptului ca angajatorul a depus plangere penala impotriva mea.Am facut contestatie pe data de 24.03.2015,inca nu s-a solutionat. In schimb, pe data de 17.06.2015 , am fost contactata de catre angajator pentru a-mi relua functia datorita faptului ca s-a publicat in M.Of legea conform careia suspendarea CIM din initiativa angajatorului este neconstitutionala. Functia mea era Inspector asigurari.Mi s-a spus ca voi avea aceeasi functie,acelasi salariu.Insa cand mi s-au prezentat atributiile, nu mai semana cu ce faceam anterior si cu ce prevede fisa postului, si anume, nu ma voi mai ocupa cu emitere asigurari,incasare bani,etc , ci doar cu sunarea clientilor din portofoliu pentru reinnoirea politelor.Mi s-a spus ca pe perioada cat am lipsit, s-a angajat o ala persoana si nu mai are nevoie de serviciile mele, doar atat pot sa fac. In schimb, mi s-a dat sa semnez niste atributii care prevad ca eu voi emite asigurari,voi incasa rate.Si ca Inspectorul asigurari trebuie sa isi sune proprii clienti pentru reinnoire.Am refuzat semnarea. De asemenea, mi s-a spus ca voi lucra in stress, ca mai bine sa aleg demisia, in schimbul retragerii plangerii lor.Am refuzat si acest lucru.. Intrebarea este...ce drepturi am in conditiile in care eu m-am intors la munca, in schimb situatia se prezinta asa? Multumesc! | |
|
|
|
20-06-2015 |
| Aveti exact aceleasi drepturi pe care le aveati anterior formularii plangerii penale. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
20-06-2015 |
 | Andreea Vizitator |
| Multumesc pt raspuns. Tocmai am citit un articol, din care nu amm inteles mare lucru. .Dar voi da copy . " Neconstitutionalitatea suspendarii contractului de munca al salariatului, atunci cand angajatorul formuleaza o plangere penala impotriva acestuia, a fost constatata prin Decizia CCR nr. 279/2015. Judecatorii au apreciat ca masura este excesiva in raport cu obiectivul ce trebuie atins, potrivit documentului. De aceea, odata cu publicarea deciziei in Monitorul Oficial, angajatorii nu mai pot sa suspende contractul de munca al salariatului intr-o astfel de situatie. Mai exact, Curtea a gasit ca masura este justificata de apararea drepturilor si intereselor angajatorului, este adecvata -- din moment ce mentinerea salariatului in activitate ar putea aduce prejudicii --, dar, cu toate acestea, nu respecta cerintele constitutionale referitoare la proportionalitate. Prevederea neconstitutionala din Codul muncii este suspendata timp de 45 de zile de la publicarea deciziei CCR in Monitor. Iar daca in acest interval Parlamentul sau Guvernul, dupa caz, nu vor pune in acord dispozitia neconstitutionala cu prevederile Legii fundamentale, efectele juridice ale acesteia vor inceta definitiv." Asta inseamna ca.....nu mai e valabila exceptia de neconstitutionalitate??? | |
|
|
|
21-06-2015 |
| Este valabila exceptia de neconstituionalitate, dar, inseamna ca, daca in 45 zile de la publicare in Monitorul Oficial,Parlamentul sau Guvernul nu vor pune de acord dispozitia neconstitutionala din Codul Muncii cu decizia Curtii Constitutionale,vor inceta efectele juridice ale prevederii neconstitutionale din Codul Muncii,si nu efectele decizii Curtii Constitutionale. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
21-06-2015 |
 | Andreea Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns!! | |
|
|
|
21-06-2015 |
 | Andreea Vizitator |
| Si drepturile salariale le voi primi acum, sau dupa rezolvarea cazului de catre Parchet? | |
|
|
|
25-06-2015 |
 | Corina Vizitator |
| Aceeasi problema am si eu. Doar ca mie nu mi-au repus contractul in vigoare .D-l avocat, spuneti-mi va rog, ce ar trebui sa fac ,avand in vedere ca mi-a fost respinsa contestatia la suspendare? Pot face o noua actiune? Sunt obligati sa respecte decizia curtii? | |
|
|
|
30-06-2015 |
 | Corina Vizitator |
| Buna, Am aceeasi problema ca si tine si as vrea sa ne consultam putin. Asa ca te rog mult, bineinteles daca doresti, sa-mi lasi un nr de tel pe adresa de mail laslau.corina@yahoo.com. Multumesc mult. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |