Forum avocaţi > Dreptul muncii

Codu muncii

30-06-2015
Vizitator
Buna ziua , am muncit la o cafenea , abia din luna februarie 2015 mi-au facut carte de munca , doar ca la stat nu au platit nimic de cand mi-a facut carte de munca. din luna aprilie pe data de 25 nu mi-au dat salariu , eu am demisionat pe data de 10 iunie , iar acum nu vor sa imi dea salariu zicand ca nu am stat 15 zile in preaviz. Iar la aceasta cafenea pe bonul fiscal e trecuta o firma iar cel de la pos alta firma , ma intreb .e legal asa? Cum as putea sa procedez sa imi recuperez salariu . O zi buna si multumesc anticipat!
Răspunde
 01-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca nu v-au platit pentru perioada in care ati lucrat aveti dreptul la demisie fara preaviz. Deoarece aveti contact de munca ii puteti actiona in instanta pentru recuperarea salariului.
Bineinteles ca nu este legala nici trecerea pe bonul fiscal a altei firme.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-07-2015

buna ziua Doamna Avocat,am si eu o intrebare in urma cu 2 luni am avut un accident de munca la o fabrica din Suceava, in urma careia mi-am rupt mana antebratul drept ambele oase intr-o masina de caserat politilena. Am declarat accident de munca au facut investigatii cei de la ITM si bineinteles ca m-au scos pe mine vinovat. Intrebarea mea este ce pot sa fac mai departe sa-i cer niste despagubiri la domnu patron sau sa imi plateasca macar placutele de titan care le am in mana si multe altele cheltuieli de spitalizare. Va multumesc!
Răspunde
 21-07-2015
Vizitator
Buna ziua , as dori sa stiu care este demersul si care sunt sansele de castig daca doresc sa dau in judecata firma la care lucrez, mai exact angajatorul si Team Leader-ul meu , pt ca nu iau nici o masura in privinta aerului conditionat . Este cel mai mare abuz pe care il fac restul angajatilor iar sefii de echipa nu isi dau nici un interes . Mentionez ca am dureri mari de cap din cauza aerului si am dat o gramada de bani la medici pentru ca am avut probelem grave de sanantate din cauza acestuia . As dori daca se poate sa imi raspoundeti pe adresa de mail skittles_mtfkr@yahoo.com
Multumesc !
Răspunde
 30-07-2015
Vizitator
Buna ziua!
Este posibil ca intr-o institutiecu profil prestari servicii care lucreaza cu public,in program
09.00-17.00,angajatii sa fie trecuti in condica de prezenta cu acelasi program?
Răspunde
 01-08-2015

Campina

Pentru dorutzu-conform legii nr.319/2006 cand se cerceteaza un accident de munca, la nivelul societatii se numeste o comisie din care face parte in primul rand persoana care se ocupa de activitatea de SSM, apoi alte 2-3 persoane. In cadrul cercetarii se iau declaratii de la persoana accidentata si de la colegi , sef direct. Daca s-a concluzionat ca dvs. ati fost de vina pentru producerea accidentului nu mai puteti solicita despagubiri. Apoi dosarul cu toate actele se inainteaza catre ITM pentru avizare, deci si ei cerceteaza accidentul, analizand dosarul facut.. Dar daca ei ar considera ca se justifica alta concluzie, ar justifica acea alta concluzie. Acest lucru nu s-a intamplat, deci nu mai aveti acum ce sa solicitati. Iar ca sa sustineti in instanta ca atat societatea cat si ITM-ul va acuza pe nederept...nu aveti sanse de reusita.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-08-2015

Campina

Pentru Liliana-din cele doua randuri trimise de dvs. nu imi dau seama in ce masura va afecteaza pe dvs. situatia. Ar fi de dorit sa reveniti cu amanunte privind specificul activitatii de prestari servicii, ca sa imi dau seamna care este realitatea.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-08-2015
Vizitator
Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu drepturile angajatorului de a opri bani din salariu angajatului din cauza unui control? Are acest drept? Si cum sunt platite sporurild de weekend la un program de lucru de 12 ore la 4 zile tinand cont ca contractul este incheiat la 8 ore. Va mulțumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.