Forum avocaţi > Dreptul muncii

Grupa 1 de munca schimbata in conditii deosebite de munca

01-07-2015
Vizitator
am lucrat din 1982 pana in 2001 in grupa 1 de munca din 2001 pana in 2006 am fost trecuti in conditii deoosebite lucrand in acelasi loc de mumca si in aceleasi conditii de munca este coorect se poate trece aceasta perioada in coonditii speciale
Răspunde
 01-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Asa a fost legislatia in perioada respectiva. S-a dorit desfiintarea grupelor de munca pentru a nu se mai acorda avantajele, dar munca era una in conditii deosebite/speciale, nu normala. Apoi s-a revenit si acum se acorda grupele, cu adeverinte de la firme, cu martori etc. Dar pentru perioada 2001-1006 nu mai aveti ce face. Erau o serie de conditii pe acre firmele urmau sa le indeplineasca ( sindicatele sa intocmeasca o lista impreuna cu conducerea institutiei cu locurile de munca speciale, nr de ore lucrate in aceleasi conditii, tipurle de meserii care se incadrau etc).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2015
Vizitator
Pensionar limita de virsta, functia "operator control nedistructiv cu radiatii gamma Ir192,Co60""CIM la conditii de munca "periculoase".La pensie am iesit in conditii normale de munca.Ce pot face si ce sanse am pentru a-mi obtine drepturile
Răspunde
 03-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
De curand am citit pe internet Decizia ICCJ nr.13/2015 publicata in MO nr. 518/13 iulie 2015 care priveste problema posibilitatii constatarii de catre instanta a prestari muncii in conditii deosebite, in cazul in care la nivelul angajatorului s-a efectuat procedura prealabila, dar aceasta nu a vizat meseria/functia exercitata de o anumita persoana.
Dupa explicatii detaliate si analizarea jurisprudentei interne s-a concluzionat ca instanta de judecata u poate pronunta o hotarare prin care sa constatte prestarea muncii in conditii deosebite, deoarece nu sunt indeplinite conditiile pentru ca aceasta situatie sa fie posibila.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-08-2015
Vizitator
Daca la DSP figurez ca "persoana expusa profesional la radiatii ionizante" iar CNCAN mi-a raspuns printr-o adresa ca angajatorul nu a facut nici un demers ptr. obtinerea "conditiilor de munca'". Lab. este incadrat in risc radiologic 3.pina in 2001.Am avut grupa 1pina in 2001,16 ani si 5 ani gr.2 Dupa 2001 am lucrat in acelasi loc de munca fara nimic
Răspunde
 09-08-2016
Vizitator
M-am pensionat limita virstr
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.