Forum avocaţi > Dreptul muncii

Recuperare datorii

02-07-2015
Vizitator
buna ziua, cu ceva timp in urma am fost angajat la o societate de la care am demisionat dupa 1 an de contract. in urma contractului au ramas ceva datorii din partea angajatoruli. vreau sa-l actionez in judecata dar nu stiu exact cum sa fac si nici ce costuri implica asta. de mentionat ca sunt de recuperat circa 3000 ron.
Răspunde
 02-07-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
actiune in instanta; la instanta specializata in litigii de munca. Atentie sa nu fie mai vechi de 3 ani.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-07-2015
Vizitator
Gasiti aici un model de cerere formulată de angajat împotriva angajatorului pentru plata drepturilor salariale:

http://legeaz.net/modele/cerere-formulata-angajat-contra-angajator
Răspunde
 03-07-2015
Vizitator
Multumesc mult pentru sfaturi. As vrea sa stiu daca angajatoru trebuie notificat in prealabil sau pot sa meeg direct la judecata.
Răspunde
 03-07-2015
Vizitator
Puteti merge direct la judecata, nu mai este obligatorie invitatia la mediere (care era oricum inutila in majoritatea cazurilor)
Răspunde
 03-07-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ilinca Sorin a scris pe 03-07-2015:
Multumesc mult pentru sfaturi. As vrea sa stiu daca angajatoru trebuie notificat in prealabil sau pot sa meeg direct la judecata.

Da, trebuie notificat.

Fiind o actiune in pretentii, notificarea este utila. Aceasta reprezinta punerea in intarziere a debitorului. In speta, angajatorul.

Atentie: a nu se confunda notificarea cu medierea!!!
Sunt lucruri total diferite!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-07-2015
Vizitator
Ok.Multumesc pentru taspuns. Stiu ca notificarea si medierea sunt doua lucruri diferite. V-as ruga daca puteti sa ma ajutati cu un model de notificare . Va multumesc
Răspunde
 12-07-2015

Buna ziua...povestea mea suna cam asa!
In Ianuarie 2015 am demisionat de la fosta firma la care am lucrat timp de aproape 3 ani, din cauza intarzierilor de plata salariale + ore suplimentare. Totul a inceput in luna septembrie 2014 cand firma a intrat in insuficienta de plata, datorii la furnizori + altele. Datoriile firmei catre mine sunt in valoare de 5000 de lei, toti acesti bani provin din ore suplimentare pe lunile septembrie , octombrie si noiembrie 2014,in jur de 170 ore, care nu au mai fost inregistrate pe fluturas pe motiv ca nu mai sunt bani suficienti pt plata taxelor catre stat. Ca mentiuni enumerez urmatoarele:
-salariul contractual aferent lunilor sus mentionate a fost platit mai putin orele suplimentare.
-in trecut orele suplimentare erau trecute pe fluturas sub forma de <alte castiguri> pt ca depaseam in fiecare luna norma de munca legala.(in felul asta firma era acoperita de probleme)
- contractul a fost incheiat pe 8h, 5 zile pe saptamana
- am facut plangere la ITM si am primit un raspuns cu date pe care deja l-e cunosteam, copiate probabil dintr-o baza de date , nimeni nu a facut nici un fel de ancheta.
- detin urmatoarele dovezi: fluturasi de salariu pe 2014, pontaje in forma electronica(cu capete de tabel,datele firmei etc) cu situatia reala a muncitorilor, pontaje care presupun ca ulterior erau modificate pt a nu intra in ilegalitate cu ITM, cereri ore suplimentare semnate care se afla in cadrul firmei.

IN urma problemelor financiare firma se pare ca sa inchis, iar intre timp sa redeschis sub alt nume.

Ce sanse am sa castig daca urmez sfatul celor de la itm, in care imi transmit sa ii actionez in instata, cu dovezile mai sus enumerate? Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.