Forum avocaţi > Dreptul muncii

Decizie de sanctionare

11-07-2015
Vizitator
Mi -a fost inmanat pe data de 10.07 o decizie de sanctionare in care se precizeaza cu"avertisment" conf.art.1lit.a din codul muncii si art.58 lit.a din Regulament intern si anexat un referat .Precizez ca ambele au fost emise in aceeasi zi si semnate de seful meu.
Intrebarile
Referatul inainte de a fi facut nu trebuia sa mi se aduca la cunostinta?
Este legal ca tot seful tau sa-ti semneze si decizia de sanctionare.Nu cumva este considerat abuz de putere din partea sefului?
Decizia de sanctionare nu trebuie emisa de resurse umane, stamplata si semnata de director resurse umane?
Inainte de a se face decizia nu trebuia sa fiu chemata in fata unei comisii?
Cum trebuie sa procedez deoarece eu nu sunt de acord cu referatul si nici cu decizia de sanctionare
Astept raspuns si va multumesc.
Răspunde
 14-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
1-referatul nu trebuie sa va fie adus la cunostinta
2-sanctiunea se propune de catre sef si se semneaza de catre reprezentantul legal al firmei; daca seful e una si acelasi cu reprezentantul legal este ok
3-nu este neaparata nevoie ca RU sa emita/semneze/stampileze decizia
4- cercetarea de catre o comisie era absolut necesara, indiferent de sanctiunea acordata, chiar daca "avertismentul " primit este cea mai mica sanctiune
5-doar daca acea sanctiune va afecteaza cumva, s-ar justifica sa o contestati in instanta
Dar nu stiu si nu cred ca un avertisment va poate crea vreun prejudiciu. Daca va creeaza, actionati in instanta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.