Forum avocaţi > Dreptul muncii

Contract de munca necorespunzator

12-07-2015
Vizitator
buna.am si eu o nelamurire destul de mare.sa o iau de la inceput.recent , sotia mea s-a angajat la un hotel-restaurant din judetul Buzau..toate bune si frumoase in contractul de munca specifica foarte clar durata de munca de 8 ore / zi sau 40 ore / saptamana (sa zicem 160/luna)..in plus programul de lucru este specificat clar 8-16....problemele sunt urmatoarele : .sotiei i s-a comunicat ca programul este de la 8 la 17 sau chiar mai tarziu si in plus lucreaza o zi de la 8 la 17 iar a doua zi de la 19 la 8 (e un fel de 12 cu 24) . cumulat ar insemna ~240ore lunar fata de ~160 cat este legal....a doua problema este faptul ca orele astea dispar.nici nu se reporteaza nici nu se platesc si nici bonus de noapte nu primeste..in plus au pus-o sa semneze un act aditional prin care i se interzice sa plece de la acea firma mai devreme de 2 ani....intrebarile mele sunt urmatoarele : actul acela aditional are vreo valoare? ce as putea sa fac ca angajatorul sa ii plateasca orele lucrate sau sa fie respectat intocmai contractul de munca? precizez ca nu doar sotia mea este in postura aceasta, ci toti angajatii.astept un raspuns.multumesc
Răspunde
 14-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Sotia, si ceilalti angajati, dealtfel, ar putea intai sa faca o sesizare la ITM apoi, daca nu se rezolva-o actiune in instanta, doar ca va trebui sa justifice ca lucreaza asa. Ori, daca orele nu apar nicairi cum pot fi dovedite? In instanta orice sustinere trebuie sustinuta de acte/dovezi. Actul aditional, odata semnat e legea partilor ca si contractul, doar ca el contine acea clauza abuziva care e total ilegala.
La o adica, pentru mai multa siguranta toti angajatii s-ar putea coaliza in tot atatea actiuni in instata. Rezultatul insa va fi , posibil plata orelor suplimentare, dar mai mult ca sigur si desfacerea CIM pentru un oarecare motiv, sau insolventa firmei si reinfiintarea sub alta denumire. Insa nici asa nu se poate lucra la infinit.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.