Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediu crestere copil

21-07-2015
Vizitator
Buna ziua,

Momentan sunt in concediu postnatal pana pe 4 august. La finalizarea acestuia ma pot intoarce la serviciu pentru cateva zile, sa semnez incetarea contractului de munca cu acordul partilor, iar apoi sa intru in concediu de crestere copil pana la 1 an, cu 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterior nasterii copilului?

Multumesc
Răspunde
 21-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Concediul pentu creserea copilului se ia in continuarea concediului post natal, nu dupa cateva zile de lucru. Nu stiu de ce doriti sa incetati CIM, pentru ca in aceasta situatie CCC nu il mai luati de la firma la care ati lucrat.Ar fi mult mai bine sa optati pentru CCC fara incetarea CIM.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-07-2015
Vizitator
Multumesc pentru raspuns
Răspunde
 26-07-2015

Buna seara!
Urmeaza sa nasc in dec 2015. Sunt casatorita cu cetatean italian si momentan locuim in Romania. Intentionam ca in decursul anului urmator sa ne mutam in Italia si sa declaram acolo casatoria si nasterea fiului nostru!
Intrebarea mea este daca voi putea beneficia in continuare de alocatia de stat si de crestere a copilului si in acelasi timp sotul meu va putea beneficia in statul italian de drepturile ce i se acorda ca intretinator de familie? Cum ar fi alocatie pentru sustinerea familiei, cat si cea de stat.
Va multumesc mult!
Răspunde
 04-08-2015

Campina

Conform Legii nr. 61/`993 alocatia se acorda pentru copii care locuiesc in Romania. Dar exista o prevedere potrivit careia persoanele carora li se face plata alocatiei de stat pentru copii sunt obligate sa comunice orice schimbare in privinta componentei familiei sau a domiciliului/resedintei care poate determina incetarea sau modificarea acordarii drepturilor de alocatie de stat pentru copii, in termen de cel mult 15 zile de la aparitia acesteia, inclusiv situatia in care cetatenii romani isi stabilesc rezidenta in alta tara impreuna cu copiii lor .
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2015

Multumesc! Dar tot nelamurita sunt....
Stiu ca trebuie sa anunt....beneficiez in continuare de indemnizatie crestere copil?
Am mai studiat legea intre timp si pot opta ptr alocatie de stat in Italia sau ptr diferenta....
Răspunde
 05-08-2015

Campina

Daca legea va este mai favorabila in Italia, in ceea ce priveste cuantumul alocatiei, normal ca veti opta pentru Italia. Sigur alocatia nu se plateste in 2 tari in acelasi timp.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2015

Va multumesc pentru raspuns! O vara frumoasa!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.