Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Ma poate reprezenta un avocat in fata comisiei de cercetare disciplinara?

31-07-2015

Buna ziua, am lucrat la o firma din Iasi aproximativ patru luni, timp in care mi s-au inselat continuu asteptarile conform contractului de munca, dar si in urma discutiilor de la interviuri. Salariul a intarziat mereu, comisioanele nu s-au dat conform calcului din anexa la contract, ci s-au calculat cu totul diferit in defavoarea mea si a celorlalti angajati (pana sa lucrez aici n-am auzit niciodata de termenul "creditare", ei ma creditau pe mine cu niste bani peste salariu, ca luna viitoare sa-i scada din comisionul care si-asa era mic, conform calculelor pe care le faceau. Inca ma puneau sa aduc bon fiscal de combustibil ca sa-si justifice acea "creditare" in contabilitate!). Pe langa aceste aspecte legate de bani, sefii aveau un comportament abuziv si intimidant, m-au tratat ca pe ultimul om, atat pe mine, cat si pe colegii mei. Mi-au dat demisia la un moment dat pentru ca efectiv nu mai suportam acel loc si in urma unor negocieri pasnice, in care mi-au marit salariul pe hartie, am hotarat sa raman si sa anulez demisia. Avand in vedere ca nu au respectat in totalitate conditiile contractuale din actul aditional (nu am primit comisionul conform noilor specificatii), mi-au taiat o zi de munca din salariu doar pentru ca am intarziat 3 ore la serviciu (pentru sambetele lucrate obligat niciodata nu m-au platit in plus!) si pentru ca tratamentul abuziv a continuat, mi-am dat iarasi demisia. De aceasta data a iesit cu scandal, cu amenintari etc, drept pentru care nu m-am mai prezentat la serviciu in preaviz. Stiu ca puteam sa-mi dau demisia fara preaviz (pentru ca nu au respectat contractul), dar mi-a fost teama ca nu vor accepta varianta aceasta... Acum ma convoaca la intalnirea cu comisia de cercetare disciplinara, comisie formata din aceiasi oameni execrabili care si-au batut joc de mine. Va rog sa-mi spuneti daca ma poate reprezenta un avocat in fata acestei "comisii", intrucat nu mai pot psihic sa-i mai vad pe acei oameni. In cazul in care nu se poate, ce se poate intampla mai departe daca nu ma prezint deloc? Mentionez ca nu am adus prejudicii de niciun fel fimei odata cu plecarea mea. Sau poate se considera prejudiciu ca a mai ramas o singura persoana pe departament, in loc de 5 cate erau acum cateva luni (toate aceste persoane au plecat din firma in decurs de 3 luni din aceleasi motive si in aceleasi conditii de scandal)? Multumesc!
Răspunde
 31-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
1-nu este nevoie ca angajatorul sa accepte demisia, indiferent de forma in care ea este data de catre angajat; el doar ia cunostinta de demisie, si atat; va puteati foarte bine da demisia fara preaviz;dealtfel, de unde rezulta ca v-ati dat demisia cu preaviz? Ati precizat aceata in continutul ei?
2-nu va poate reprezenta un avocat la comisie, va poate doar asista, adica sa fie cu dvs.
3-ca sa fiti chemat la comisie trebuie sa existe un referat pentru o sanctiune disciplinara, referat care sa va fie adus la cunostinta, ca sa stiti de ce sunteti chemat
4-daca nu va prezentati se va consemna acest lucru si comisia va lua o decizie, ce vor ei, pe care v-o vor comunica
5-acea decizie se poate contesta in instanta
6-nu constituie prejudiciu numarul de persoane ramase in compartiment, ci doar urmarea comportamentului fata de angajati
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2015

Va multumesc pentru raspuns. Exista un referat, in care scrie ca nu m-am prezentat la serviciu, dar datele acelor zile sunt gresite... In loc sa treaca luna in curs, au trecut luna precedenta. Din punctul meu de vedere, n-are niciun temei acest referat. In legatura cu preavizul, perioada este specificata in cererea de demisie... Din pacate.... Deci orice as face, prea curand se pare ca nu pot scapa de ei. Daca ma prezint in fata "comisiei" si daca nu ma prezint, presimt ca va fi acelasi deznodamant. Mai am o intrebare: in cazul in care se va ajunge in instanta, voi putea folosi ca probe impotriva lor cele descrise mai sus plus multe altele (din cate stiu au mai fost plangeri la itm din partea fostilor colegi, deci exista un precedent)? Multumesc!
Răspunde
 01-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Deci referatul contine date false, ca si situatia la care se refera. Inteleg ca nu a fost vorba despre neprezentare la serviciu. Daca aveti cunostinta de continutul referaului, adica de ce s-a facut acel referat, la ce se refera si ce se vrea de la dvs.puteti trimite comisiei o adresa in care sa va spuneti punctul de vedere incepand cu faptul ca se refera la cu totul alta perioada decat cea reala. Apoi sa continuati cu contracararea fiecarui aspect prezentat in referat.
In continutul demisiei nu era nevoie sa specificati ca este cu preaviz, dar acum nu mai conteaza.
Da, indiferent daca va prezentati sau nu sanctiunea se va da. Ideal ar fi sa va prezentati, dar ati spus ca nu vreti sa ii mai vedeti.
IIn instanta este foarte indicat sa ajungeti, tocmai pentru ca sanctiunea nu se va da corect, bazandu-se pe un referat care nu reflecta realitatea etc.De asemenea le-ati demonstra ca nu au dreptate si cadvs, stiti sa apelati la cei care, de obicei, fac dreptate. Si da, in instanta puteti folosi toate probele, cu conditia sa aiba legatura cu contestarea acelei sanctiuni care se va da. Sau sa gasiti modalitatea de a arata ca au legatura.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.