Buna ziua, am lucrat la o firma din Iasi aproximativ patru luni, timp in care mi s-au inselat continuu asteptarile conform contractului de munca, dar si in urma discutiilor de la interviuri. Salariul a intarziat mereu, comisioanele nu s-au dat conform calcului din anexa la contract, ci s-au calculat cu totul diferit in defavoarea mea si a celorlalti angajati (pana sa lucrez aici n-am auzit niciodata de termenul "creditare", ei ma creditau pe mine cu niste bani peste salariu, ca luna viitoare sa-i scada din comisionul care si-asa era mic, conform calculelor pe care le faceau. Inca ma puneau sa aduc bon fiscal de combustibil ca sa-si justifice acea "creditare" in contabilitate!). Pe langa aceste aspecte legate de bani, sefii aveau un comportament abuziv si intimidant, m-au tratat ca pe ultimul om, atat pe mine, cat si pe colegii mei. Mi-au dat demisia la un moment dat pentru ca efectiv nu mai suportam acel loc si in urma unor negocieri pasnice, in care mi-au marit salariul pe hartie, am hotarat sa raman si sa anulez demisia. Avand in vedere ca nu au respectat in totalitate conditiile contractuale din actul aditional (nu am primit comisionul conform noilor specificatii), mi-au taiat o zi de munca din salariu doar pentru ca am intarziat 3 ore la serviciu (pentru sambetele lucrate obligat niciodata nu m-au platit in plus!) si pentru ca tratamentul abuziv a continuat, mi-am dat iarasi demisia. De aceasta data a iesit cu scandal, cu amenintari etc, drept pentru care nu m-am mai prezentat la serviciu in preaviz. Stiu ca puteam sa-mi dau demisia fara preaviz (pentru ca nu au respectat contractul), dar mi-a fost teama ca nu vor accepta varianta aceasta... Acum ma convoaca la intalnirea cu comisia de cercetare disciplinara, comisie formata din aceiasi oameni execrabili care si-au batut joc de mine. Va rog sa-mi spuneti daca ma poate reprezenta un avocat in fata acestei "comisii", intrucat nu mai pot psihic sa-i mai vad pe acei oameni. In cazul in care nu se poate, ce se poate intampla mai departe daca nu ma prezint deloc? Mentionez ca nu am adus prejudicii de niciun fel fimei odata cu plecarea mea. Sau poate se considera prejudiciu ca a mai ramas o singura persoana pe departament, in loc de 5 cate erau acum cateva luni (toate aceste persoane au plecat din firma in decurs de 3 luni din aceleasi motive si in aceleasi conditii de scandal)? Multumesc! |
|