Forum avocaţi > Dreptul muncii

Valabilitate acord de continuare a activitatii la locul de munca

31-07-2015
Vizitator
Buna ziua!

As dori un sfat avizat cu privire la urmatoarea chestiune: in luna mai, angajatorul a trimis pe e-mail oferta de angajare pentru anul viitor, cerandu-mi sa confirm daca sunt de acord cu conditiile specificate. Raspunsul a fost afirmativ din partea mea, insa nu am semnat niciun act fizic, a ramas doar confirmarea pe e-mail. La fel s-a procedat si cu ceilalti angajati/colegi. Ce valabilitate juridica are aceasta intelegere? Fiindca doresc sa renunt la respectiva oferta, alegand un alt loc de munca. Mai sunt 2 saptamani, pe 15 august ar trebui sa ma prezint la actualul loc de munca, insa nu imi mai doresc sa lucrez acolo. Precizez ca lucrez in invatamantul privat. Multumesc mult pentru raspunsuri.

Precizez ca angajatorul este de nationalitate romana. Oferta stipuleaza numai salariul, statutul si obiectivele profesionale pe anul viitor. Desi documentul prevede semnaturile aferente, acest lucru nu a avut loc. Este o simpla oferta, contractul urmand a fi semnat in septembrie. Multumesc pt. clarificari.
Răspunde
 31-07-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca CIM se incheie anual efectiv prin semnarea contractului, atunci oferta are valoare de aducere la cunostinta a salariului, statutului si a obiectivelor pe care angajatorul le are in vedere.Inteleg ca in prezent CIM anterior a incetat si urmeaza a fi semnat urmatorul in luna septembrie. Cu aceste clarificari din partea dvs.putem da un raspuns. Acceptarea ofertei nu va obliga pana la semnarea contractului, decat daca in anii anteriori ati semnat vreun un acord general privind vreo obligativitate. In caz contrar nu are valoare, nu vi se poate imputa nimic. Dar trebuie adusa la cunostinta angajatorului intentia de a nu va mai prezenta la post.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.