Forum avocaţi > Dreptul muncii

REANGAJARE DUPA POSTNATAL

18-08-2015
Vizitator
Buna ziua, am lucrat la o firma de distributie si dupa ce am ramas gravida am stat in concediu postnatal doi ani cu copilul. Pe 24 august 2015 ar fi trebuit sa incep din nou serviciul dar angajatorul imi zice ca s a restructurat postul si mi a trimis actele de somaj. Pe postul meu lucreaza acum cel pe care l au angajat cat am stat eu cu copilul.Dar ei zic ca s a restructurat postul... Imi puteti spune va rog ce pot face in conditiile astea , ce drepturi am? Mi se pare ca nu i normal si corect asa ceva ...si ca fac un abuz! Au dreptul sa nu ma mai angajeze doar pt ca ,chipurile ''s a restructurat postul''? Vreau sa stiu va rog ce drepturi am ?
Răspunde
 19-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pe durata concediului pentru cresterea copilului angajatorul are posibilitatea de a angaja o persoana cu CIM pe perioada determinata, adica exact cat dvs. ati anuntat ca stati in CCC. De asemenea are obligatia de a va reangaja dupa revenire cel putin 6 luni. In niciun caz postul nu se restructureaza cat dvs. sunteti in CCC, decat daca firma intra in lichidare.
Sfatul meu: nu semnati acele de somaj si daca printre actele primite exista o decizie de desfacere a CIM sau acea decizie de restructurare post, opriti-o si actionati firma in instanta. De fapt, opriti toate actele la dvs. pentru a le depune ca probe in instanta. De asemenea faceti si o sesizare la ITM.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2015

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Angajatorul are obligatia sa va reangajeze dupa ce reveniti din concediu crestere copil, pt o perioada de cel putin 6 luni.
Postul nu poate fi restructurat cat timp dvs. va aflati in concediu crestere copil.
Angajatorul are doar posibilitatea ca pe durata concediului pt cresterea copilului sa angajeze o persoana dar pe perioada determinata, adica exact perioada in care stati dvs. in concediu crestere copil.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.