Forum avocaţi > Dreptul muncii

Angajare provizorie in institutie publica ca functionar public

24-08-2015
Vizitator
Am sustinut un concurs pentru ocuparea unui loc vacant ca functionar public,am luat examenul,dar cel clasat pe locul doi a contestat.Am inteles ca poate sa atace in instanta avand termen 6 luni.El ar putea contesta in instanta in luna februarie 2016.Sunt somer,somajul meu expira in luna ianuarie...nu stiu daca acest lucru ma ajuta cu ceva.Exista lege prin care institutia sa ceara instantei sa ma angajeze provizoriu specificand ca are nevoie de mine pentru acel post vacant?Eu cum aflu ca el vrea sa duca acest caz in instanta si cand are de gand sa actioneze (luna,anul)?Poate oficial cineva sa afle?Eu ce pot sa fac in aceasta situatie?Institutia i-a respins contestatia.
Răspunde
 30-08-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

Primul pas ar fi sa discutati cu cei de la institutia care a organizat concursul pentru a afla daca vor mege inainte cu angajarea ssi va vor incheia contractual individual de munca sau vor astepta solutionarea definitiva a viitorului litigiu in instanta (daca persoana clasata pe locul 2 va merge mai departe) si in functie de rezultatul acestuia vor decide calea de urmat.

Totodata, nu puteti afla dinainte momentul la care respectivul contestatar va introduce actiunea in justitie . In acest sens va puteti interesa la institutia administrativa sa vedeti daca o asemenea actiune a fost introdusa (lor li se va comunica de instanta de judecata cererea de chemare in judecata depusa de contestatar) , poate sunt draguti si va vor comunica aceste informatii.

In cazul in care va exista o actiune in justitie puteti introduce o cerere de interventie accesorie pt a sprijini apararea ce va fi facuta de institutia administrativa impotriva reclamatiilor contestatarului. Intr-o asemenea situatie va recomand sa solicitati ajutorul/asistenta unui avocet.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.