|
01-09-2015 |
 | Andrei Mihail Vizitator |
| Buna ziua! Lucrez de 8 luni ca lucrator comercial,iar in urma cu cateva zile am apasat din joaca pe un buton care a oprit camere de supraveghere,despre care nici macar directoarea de magazin nu stia ca exista.Ieri am fost informat ca vor sa incetam contractul si sa vin sa-mi dau demisia.Mentionez ca ca sunt foarte bine vazut de directoare si nu am avut abateri.iar dansa e convinsa ca nu am vrut sa fur mai ales ca se poate verifica pe camerele din afara depozitului ca nu am luat nimic,dar nu e decizia ei. Intrebarea mea este ce pot face in acest caz tinand cont de faptul ca peste 5 luni prietena mea trebuie sa nasca si eu trebuie sa iau concediu de paternitate.Aceasta este problema care ma intereseaza cel mai mult,sa am continuitatea celor 12 luni, daca schimb locul de munca.Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
01-09-2015 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia. Refuzati sa va dati demisia si lasati-i sa ia ce masura vor, evetual desfacerea CIM pentru abateri disciplinare, apoi contestati decizia in instanta. Problema nu ar fi schimbarea locului de munca, ci o eventuala pauza intre perioadele lucrate.Nu se stie cand ati gasi un alt loc de munca... | |
|
|
|
|
01-09-2015 |
| Buna ziua! Nu va pot obliga angajatorii sa va dati demisia in situatia in care dvs. nu doriti. Va pot da un avertisment scris pt ce s-a intamplat. Asteptati sa vi se comunice hotararea luata de angajator si apoi contestati in instanta. Cu stima, | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-09-2015 |
| Multumesc ptr. raspunsuri,dar daca astept decizia nu ma poate concedia cu litera i,adica lipsuri nemotivate? Ma gandeam sa fac o cerere de concediu fara plata,dar nu stiu daca mi se va aproba.Care este maximul de pauza intre perioadela lucrate? Eu deja am depus C.V.-uri la cateva firme,dar ma tem ca decizia lor sa nu-mi afecteze la o eventuala angajare.Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
04-09-2015 |
|
| Eu propuneam, nu sa stati acasa si sa asteptati decizia lor, ci sa mergeti la serviciu sa lucrati si sa refuzati sa va dati demisia. Daca v-au spus sa va dati demisia este clar ca ei nu au motiv sa va desfaca CIM si de aceea va pun sa va dati demisia. Daca va prezentati la serviciu si nu va lasa sa lucrati, de asemenea sa refuzati sa va dati demisia si sa le spuneti ca nu au decat sa ia ce masura vor. Nu cred ca se vor ambala sa va desfaca CIM ca sanctiune cu acea veche litera "i" ( acum art.248 litera e) din Codul muncii) de care vorbeati, deoarece aceasta implica o anumita procedura din partea firmei.Nu ar trebui sa existe nicio pauza, deci data angajarii la alt loc de munca ar trebui sa fie exact data ulterioara incetarii CIM la aceasta firma.Decizia nu va va afecta o eventuala angajare.Aceasta se intampla in trecut, acum nu veti mai avea aceasta problema. | |
|
|
|
|
04-09-2015 |
| Multumesc ptr.raspuns! Va rog sa ma mai lamuriti cu ceva daca puteti. In caz ca exista o pauza de cateva zile, le pot plati din mana, undeva, pentru a nu pierde continuitatea? Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
06-09-2015 |
|
| Nu am cunostinta daca, fiind vorba de doar cateva zile, eventual, se poate plati valoarea asigurarii; presupun ca da, dar este recomandabil sa va interesati la ANAF. | |
|
|
|
|
06-09-2015 |
| Multumesc ptr.raspuns! Dar de ce la ANAF si nu la ITM? | |
|
|
|
06-09-2015 |
|
| Pentru ca la ANAF platiti impozitele si taxele, iar ITM-ul are alte competente. El coordoneaza si verifica firmele din punct de vedere al SSM si al contractelor de munca. | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |