Forum avocaţi > Dreptul muncii

Drepturile salariale in caz de demisie fara preaviz

11-09-2015
Vizitator
Buna ziua! Pe data de 5 septembrie, am fost fortată, oarecum, de catre managerul restaurantului la care lucram, sa scriu demisia cu acordul ambelor parti. In acest caz, am dreptul la lichidarea la zi? Mentionez ca am de primit drepturi salariale pentru urmatoarele perioade: 15-30 august plus o tură de completare efectuată în luna august, 1-5 septembrie si zilele de concediu neefectuat aferent perioadei lucrate. Intrebarea mea, este, urmatoarea: am dreptul de a primi intreaga suma de bani pentru perioadele mentionate anterior, in conditiile in care in cim datele de salariu sunt reprezentate de 15 si 30 ale fiecarei luni. De asemenea, contabila mi-a spus ca am dreptul la salariu doar pentru perioada de 15-30 august si tură de completare, restul banilor urmand sa ii primesc pe dpt a de 15 octombrie, iar pentru plata zilelor de concediu trebuie sa vorbesc cu angajatorul este de acord. Va multumesc!
Răspunde
 11-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna-ziua,

in primul rand in cazul dvs este vorba despre o incetare a contractului individual de munca prin acordul partilor. Intr-o asemenea situatie nu este necesar un termen de preaviz, contractul urmand a inceta la data convenita de parti.

in al doilea rand, nu exista o dispozitie legala care sa oblige angajatorul sa plateasca salariatului drepturile salariale la data incetarii contractului, astfel incat, daca o astfel de obligatie nu a fost asumata prin CIM sau CCM plata drepturilor salariale cuvenite se va efectua la data prevazuta in contractul individual de munca.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.