Forum avocaţi > Dreptul muncii

Stat peste program hartuire

19-09-2015
Vizitator
salutare ...lucrez intr-o fabrica si ieri la schimbul 2 am fost rugat sa stau inca 8 ore peste program adica 16 ore si schimbul 2 si 3 le-am zis de la inceput daca pot si rezist o sa stau. toate bune si frumoase , aseara inainte cu vre-o 2 ore sa termin cele 8 ore din schimbul 2 am anuntat seful de echipa ca nu mai sunt in stare sa stau inca 8 ore. Atunci un coleg incepuse sa ma injure si sa ma ameninte si la un momentdat a venit catre mine si m-a prins de piept si tinand cont ca seful meu era de fata si nu a reactionat in nici un fel . am mai fost amenintat tot de acelas coleg ca de Luni acum daca nu lucru cum vrea el ma bate. Ce as putea face in aceasta situatie ? Martori as avea 2 colegi care au auzit si au vazut totul. Si camerele de filmat fara sonor.. Va rog un raspuns cat mai repede sa stiu ce sa fac de Luni..
Răspunde
 20-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In primul rand, faceti o sesizare la ITM pentru faptul ca vi s-a cerut sa lucrarti 16 ore non stop.Fata de coleg puteti face o sesizare penala, aratatnd si ca seful dvs.a fost de fata si nu a intervenit.Si aveti nevoie de acei 2 martori.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-09-2015

Campina

Luni va prezentat la serviciu la programul normal de lucru si refuzati sa mai stati peste cele 8 ore stabilite prin Codul muncii. Intre timp trimiteti cele 2 sesizari.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-09-2015
Vizitator
este primul meu loc de munca .. as vrea sa stiu mai multe daca fac o sesizare la itm si mie personal imi afecteaza ceva? si lor ce sanctiuni se v-or face?
Răspunde
 20-09-2015
Vizitator
si mai vreau sa stiu in legatura cu acel coleg care ma tot ameninta si a venit la mine si m-a prins de piept ce-i v-a face?
Răspunde
 20-09-2015

La coleg ii puteti face plangere pt amenintare.
Mergeti la politie.

La ITM puteti sa avetinsesizarea scrisa.

Pot aparea probleme ulterior si sa va sicaneze dar nici dreptul sa procedeze asa nu au.
Răspunde
 24-09-2015

Campina

Pe dvs, nu va vor afecta cele 2 sesizari, iar sanctiunile pentru firma si coleg vor fi stabilite de catre ITM si Politie.Posibil amenda in ambele cazuri.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2015

In astfel de cazuri angajatul nu mai lucreaza mult timp dupa ce se pune rau cu angajatorul.
Il poate hartui usor si ar trebui sa inceapa sa se hartuiasca reciproc si sa faca in asa fel incat sa isi ia bani si sa stea acasa ca sa iasa invingator.
Adica sa cunoasca legea si sa se pregateasca de proces ca sa isi obtina salariile stand acasa.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.