Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuz in serviciu

20-09-2015
Vizitator
Buna
Lucrez la o firma privata , care in prezent face disponibilizari in masa.
Seful meu direct , avand ceva cu mine personal ,ma tine numai in referate .In 2 saptamani mi-a facut 3 referate( 1 este cu sanctionare 5%).Consider ca seful face abuz de putere fata de mine si nu exercita in mod echitabil functia .Noi suntem 7 persoane cu aceeasi functie , iar colegii mei desi in unele situatii ca si mine nu au putut indeplini sarcinile de serviciu din cauza timpului nu au primit referate.
Eu nu sunt de acord cu aceste referate si decizii de sanctionare .Am semnat ca mi s-a adus la cunostinta dar nu sunt de acord.Am fost in audienta la sef serviciu personal explicand situatia data si am solicitat o ancheta interna la departamentul la care lucrez cu privire la atitudinea sefului fata de mine .Am precizat ca daca nu se rezolva o sa solicit ancheta la Directia Muncii.Mi s-a explicat ca nu se poate face ancheta din exteriorul firmei si ca trebuie sa merg in audienta la managerul de productie( care este urmatorul sef ierarhic dupa seful),iar cu referire la referate si decizii de sanctionare trebuie sa fac contestatii ( nu are valoare daca am scris pe ele ca nu sunt de acord).
Precizez ca atat referatele si deciziile de sanctionare au fost emise de sef fara sa ajunga la resurse umane.Consider ca nu e normal ca o singura persoana sa faca referatul si sa sanctioneze fara sa fiu chemata la comisia de disciplina.Ce trebuie sa fac pentru anularea acestor referate si decizii de sanctionare ?.Rog sa ma sfatuiti cui trebuie sa ma adresez de abuzul in serviciu a sefului,deoarece din interiorul firmei am vazut ca nu se face nimic.
Răspunde
 20-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Deciziile de sanctionare se contesta in instata, nu la firma care le-a emis. Daca nu ati facut-o in 30 de zile de la comunicare, nu mai sunteti in termen. Sigur ca trebuia respectata si procedura din Codul muncii referitoare la sanctionare. Pentru anularea referatelor nu puteti face nimic., Daca mai sunteti in termenul de 30 zile de la comunicarea deciziei, o puteti contesta in instanta.
Sunt sigura ca seful va face referate pentru a justifica eventuala disponibilizare a dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-09-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
buna-ziua,

In cazul dvs respectivele decizii pot fi contestate doar in instanta, si la fel cum v-a comunicat si colega mea, exista un termen limita in care ele pot fi atacate. Dupa expirarea acestui termen , respectivele inscrisuri nu mai pot fi contestate si raman valabile.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 25-09-2015

Aveti dreptul de a contesta decizia in termen de 30 de zile de la comunicare.
Trebuie sa motivati in fapt si in drept.

Incercati macar sa consultati un avocat ca sa stiti daca aveti sanse.
In caz contrar nu cred ca veti reusi sa stiti clar cum sa motivati sau daca aveti sau nu motive temeinice.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.