|
23-09-2015 |
 | Cristi Vizitator |
| M-am taiat destul de Rau la deget la Munca..imediat dupa CE m-am taiat Si mi-a oprit sangerarea cu un bandaj...grija superiorului a fost Sa imi dau tricoul jos Si Sa declar la spital ca m-am taiat acasa...prostia mea este ca ASA am declarat fiind in stare de soc..protectia muncii nu a durat 8 ore cat trebuia cu 15 min nu mi sau expua riscurile la locul de Munca SI nici nu mi Sa facut instructajul la locul de Munca...am incercat Sa ma inteleg cu ei pt o compensatir..pentru ca nu s-au oferit nici macar Sa imi plateasca cheltuielile cu spitalul. Docotrul a spus ca sunt sanse Mari Sa Raman fara simt tactil la deget. CE ma sfatuiti Sa fac? | |
|
|
|
24-09-2015 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Din moment ce ati dat declaratia ca v-ati taiat la deget acasa, nu mai puteti reveni asupra ei, pentru ca ati fi acuzat de fals in declaratii...Nu trebuia sa ii ascultati, dar acum este prea tarziu sa mai schimbati ceva. | |
|
|
|
|
08-11-2015 |
 | Emavali Vizitator |
| Buna ziua! Sotul mwu a suferit un accident de munca (declarat AM) cu fractura de femur prin deplasarea osului... A fost operat si am inteles ca va sta acasa pana la 6 luni. Exista multe nereguli privind acest incident, referitor la vonditiile de munca si obligatiile angajatorului de-a asigura protectia la locul de munca. Intrebarea mea este: pe cine pot trage la raspundere? Seful sotului (acvidentatului) deja a inceput cu hartuiri si amenintari pentru a nu fi declarat adevarul despre accident. Ne-am mentinut pe pozitie (eu am luptat, pe sot l-ar fi manipulat) si am facut declaratia corect, dupa cele intamplate la fata locului. Martorul (unul singur), fiind si coleg de munca, a facut declaratie mincinoasa: el nevazand cum s-a produs accidentul; dupa spusele inițiale. Declaratia acestuoa arata ca cea a sefului, insa diferit de cea a accidentatului. Au incercat, inclusiv, sa-l determine pe sot sa semneze protectia muncii efectuata, chipurile, la locul accidentului, cu data din urma. Adica, ea nefiind, de fapt, realizata. Sotul a fost operat, iar acum este acasa pentru recuperare. Salariul lui pin contract este minimul pe economie, deci va primi fparte putin. A fost externat cu cod de urgenta 06, adica 100% compensatii... Dar tot nesemnificativ. Putem sa dam in judecata asiguratorul, sau patronul? Eu, ca sotie, ma constitui victima colaterala. Trebuie sa am grija de sot, si mu lucrez. Avem si un copil minor, la svoala primara. Ce putem face? Accidentul este recent; abia ce a iesit sotul din spital. | |
|
|
|
12-11-2015 |
|
| Daca a fost declarat si inregistrat ca accident de munca va primi indemnizatie pe toata durata incapacitatii de munca. S-a format o comisie care va analiza situatia in care s-a produs accidentul de munca. In functie de cine va fi gasit vinovat, respectiv daca nu sotul va fi gasit vinovat, puteti actiona firma in instanta pentru suma pe care o pierdeti dvs. deoarece trebuie sa stati si sa aveti grija de sot. | |
|
|
|
|
17-12-2015 |
 | Emavali Vizitator |
| Multumesc mult pentru raspuns! Azi, chiar azi a venit procesul verbal de cercetare a acvidentului de munca, de catre angajator. Tot azi am primit si codul FIAM de la ITM. Din procesul verbal amintit reiese faptul ca vinovat pentru accidentul sotului meu este colegul lui de lucru si martorul accidentului. Culmea este ca tocmai acestwa a fost cooptat de angajator sa declare multe minciuni privind acest accident. El, colegul, in realitate nici n-a vazut accidentul. I s-a aplicat sanctiuni (cf. PV) de micsorare a salariului cu 5%/o luna. A mai fost gasit vinovata firma la care se efectua lucrarea, pentru ca mu a efectuat protectia muncii la locul respectiv, primind amenda. Alta vina si radpundere nu este stipulata in acest proces-verbal, desi exista foarte multe nereguli la firma angajatoare, nereguli ce pot fi dovedite prin lipsa documentelor si a echipamentelor. Practic nu detine echipamente de protectie pentru lucratori, nu asigura niciodata instruirea la spatiile de lucru, ce sunt schimbate aproape in fiecare zi. Nu inteleg cum cei de la ITM au tratat superficial dosarul, desi sotul meu (accidentatul) a dat o declaratie amanuntita a accidentului, din care reiese toate neregulile de la locul de munca. Martorii au declarat minciuni, privind distanta de la care sotul meu a cazut, modul in care a cazut si ceea ce faceau martorii in acel moment. Ce putem face noi, acum? Vreau sa actionez in instanta pe angajator, dar nu stiu ce sanse sunt sa se dovedeqsca vinovatia lui. Practic, acesta, intr-un mod nedrept l-a scos vinovat pe colegul sotului; dupa ce in prealabil l-a prostit sa declare minciuni. Singura vina a acestuia este faptul ca el a asezat scara. Insa detaliile accidentului si factprii care au dus la producerea lui sunt strict legate de conditiile nesigure de lucru si oamenii putin trimisi la lucrari mari si complexe. Am cheltuit ceva bani in aceasta perioada de recuperare si trebuie sa-i recuperam. Ne-a dat viata peste cap, imobilizarea sotului. Astept raspuns, cu tot interesul! Va multumesc! | |
|
|
|
22-12-2015 |
|
| In mod normal, dupa cercetarea accidentului de munca de catre o persoana stabilita de angajator ( serviciu extern sau angajat), ITM -ul va analiza si el situatia concreta. Daca se constata nereguli, existenta declaratiilor care nu coincid, accidentul se reevalueaza de catre ei. Ar fi nevoie de o sesizare la ITM pe motiv ca situatia nu este cea retinuta de angajator si ca , in realitate, nu sunt asigurate conditii sigure de munca si numericul necesar. Daca ITM -ul va lua de bun rezultatul cercetarii accidentului de munca, nu mai puteti obtine nimic in instanta. | |
|
|
|
|
28-01-2016 |
 | Ioana Vizitator |
| Buna ziua, Fratele meu era sofer pe autocar la ATLASSIB, ( 23.08.2015) la intoarcerea in tara el a condus 1 ora dupa care a spus colegului ca se simte rau si a fost inlocuit la volan, in urmatoarele 5 min a lesinat, tras autocar pe dreapta, chemata salvarea, etc. dupa 1 ora a decedat la spital in Germania / Homburg. Acum cateva zile am primit adresa de la ITM si nu a fost considerat AM. conf lg. 319/2006 art. 5 lit.g. In acest PV de cercetare este descris evenimentul pas cu pas dar doresc sa va intreb...aceasta lit. g ( vatamare violenta a organismului si intoxicatia acuta prof.), incadrarea nu mi se pare corecta. El era in timpul programului, a condus un autocar plin cu turisti cu 5 min inainte de a face infarct, era in delegatie. Este corecta aceasta incadrare? Gresesc daca contest sau actionez in instanta ITM si ATLASSIB?? La acest dosar de cercetare nu au fost atasate acte medicale, noi nu stim nici la acest moment cauza decesului (din declaratiile unora reiese ca a fost infarct), singurul act care este trecut in acest PV este Formular B ( dovada deces) - act insotitor la repatriere unde scrie sec..moarte naturala. Am facut tot felul de demersuri si sesizari la MAE, Parchet, Konsulat, Ambasada, solicitand un act medical cu, cauza decesului dar nu reusesc sa obtin acest raspuns, numai spun ca nu stim cine la identificat, daca el era in acel cosciug si multe alte lucruri neclare. va multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |