Forum avocaţi > Dreptul muncii

Drept la munca - probleme de sanatate

29-09-2015
Vizitator
buna seara,

sunt barman de 11 ani jumatate si de curand am descoperit ca sunt infectat cu virusul hepatitei c; mi se cere adeverinta de la serviciu si chit pe ca ea sunt trecute acele coduri, care inlocuiesc denumirea exacta a unei probeleme de sanatate, mi-este teama ca se vor interesa si, cel mai sigur, ma vor da afara. precizez ca da, lucrez direct cu oamenii, dar probabilitatea ca cineva sa se infecteze din cauza mea, este aproape exclusa, fiind un virus foarte periculos, dar cu transmitere foarte grea si, in situatia mea, aproape de zero sanse.
precizez ca pe adeverinta o sa-mi scrie apt, deoarece asa considera medicina, dar pararea preconceputa (pe care o inteleg, intr-un fel) a oamenilor, imi da sperante putine...
multumesc
Răspunde
 29-09-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, hepatita C se transmite greu si nu sunt sanse in cazul profesiei dvs. Deocamdata nu aveti probleme la serviciu, asa ca urmeaza sa vedeti daca vor aparea.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2015
Vizitator
va multumesc :)
intre timp m-am mai documentat si am inteles ca sunt obligati ( medicii de familie) sa treaca aceste coduri pe hartia care atesta ca esti apt de munca; este adevarat, adica nu pot trece, simplu, apt si atat?
nu inteleg de ce este necesara aceasta precizare, mai ales ca sunt trecute coduri, nu un diagnostic sau altceva.
Răspunde
 30-09-2015

Campina

In urma analizelor efectuate, medicul de familie trebuie sa isi dea avizul daca persoana in cauza este sau nu apta de munca si, chiar daca este, trebuie sa treaca rezultatul analizelor. Nu se stie, in timp, cum va evolua boala si ce implicatii va avea asupra desfasurarii activitatii. Iar daca el nu trece pe aviz, atunci cand a luat cunostinta de situatie-acel cod-va raspunde mai tarziu cand, si daca, s-ar intampla ceva.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2015
Vizitator
am inteles, va multumesc.
Răspunde
 30-09-2015
Vizitator
Salariaţii Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat beneficiau se spor de izolare. Sporul de izolare a fost acordat personalului ANRSPS-UT 355 în baza prevederilor art. 8 lit. d din HG 281/1993, modificat cf. HG 511/1993 şi HG 943/1994, conform avizelor 6578/29.12.1993 a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi 45045/1993 a Ministerului de Finanţe privind stabilirea criteriilor de acordare a sporului de izolare, statuate conform Ordinului ANRM 190/26.09.1997.
Conform HG 943/1994 (în vigoare şi astăzi) „De sporul de izolare beneficiază şi personalul unităţilor teritoriale din subordinea Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale, pe baza criteriilor ce se vor stabili de către aceasta."
Prin urmare începând cu anul 1994 personalul ANRM, devenitǎ ulterior ANRSPS a beneficiat de sporul de izolare, în procent de pânǎ la 20%, acordat conform criteriilor stabilite de ANRM şi aprobate de MMPS şi MF, conform actelor normative precizate anterior, în vigoare la data întocmirii prezentei .
Începând cu data de 27.11.2009, conform art.1 al. (1) şi (2) HG 1380/2009 „Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, denumită în continuare Administraţia Naţională, se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor”, Administraţia Naţională se înfiinţează prin comasarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat cu Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, instituţii publice care se desfiinţează. Până la data aplicării HG 1380/2009 salariaţii Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat am beneficiat de sporul de izolare conform actelor normative susamintite. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne se acorda spor de izolare în baza unor criterii stabilite prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne. În urma unui control efectuat de directia de resurse umane a Ministerului Afacerilor Interne, acestia au sustinut că începând cu data comasarii Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat cu Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale trebuia sa ni se acorde sporul de izolare conform Ordinului Ministrului Afacerilor Interne şi nu în baza actelor normative în baza carora ni sa acordat art. 8 lit. d din HG 281/1993, modificat cf. HG 511/1993 şi HG 943/1994, conform avizelor 6578/29.12.1993 a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi 45045/1993 a Ministerului de Finanţe privind stabilirea criteriilor de acordare a sporului de izolare, statuate conform Ordinului ANRM 190/26.09.1997.
Conform HG 943/1994 (în vigoare şi astăzi) „De sporul de izolare beneficiază şi personalul unităţilor teritoriale din subordinea Administraţiei Naţionale a Rezervelor Materiale, pe baza criteriilor ce se vor stabili de către aceasta."
Referitor la cele relatate mai sus vă rog sa-mi comunicati dacă la data cănd am fost comasati trebuia sa ni se acorde salariu si sporurile pe care le dobândisem anterior? Va mulţumesc!
Răspunde
 04-10-2015

Campina

DEoarece dupa comasare Administratia Nationala a trecut in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, sporul de izolare se acorda conform criteriilor stabilite prin ordin al MAI.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.