Forum avocaţi > Dreptul muncii

Administratie publica - cabinetul primarului

23-10-2015
Vizitator
Buna ziua,

Ca sa explic pe scurt situatia in care ma aflu: de 2 luni ocup postul de consilier de comunicare in cabinetul unui primar. Pe ordinea de zi a ultimei sedinte ordinare a Consiliului Local, a existat un proiect de hotarare, care a fost si adoptat, prin care se desfiinta postul meu pentru a se infiinta unul de sofer pentru un microbuz scolar. Asta in conditiile in care jumatate din organigrama primariei este vacanta. Pe hotarare nu exista data de la care aceasta intra in vigoare iar eu pana in prezent nu am primit nici un fel de dispozitie. Dl. primar tot spera sa poata intoarce decizia consiliului in urmatoarea sedinta, dar a zis ca daca nu se poate rezolva pe cale amiabila, se va merge pana la contencios administrativ. In cazul in care nu se rezolva pe cale amiabila, as avea si eu cateva intrebari:

1. Poate Consiliul Local sa aduca modificari organigramei pentru posturile care nu sunt in subordinea lor?
2. Se poate desfiinta un post care este ocupat deja?
3. Exista posibilitatea neplatii salariului pe luna Octombrie, in conditiile in care hoatararea a iesit pe 30 Septembrie dar, dupa cum am spus nu are data si nici nu am primit dispozitie?
4. In cazul in care este emisa o dispozitie in baza respectivei hotarari, exista posibilitatea deschiderii unei actiuni in instanta impotriva primariei pentru platirea salariilor compenstorii? (contractul meu este pe perioada determinata pe durata mandatului primarului)

Multumesc frumos!
Răspunde
 26-10-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca s-a considerat ca postul de consilier de comunicare nu mai este necesar si ca un post de sofer pentru microbuzu scolar are o mai mare justificare, se poate lua masura desfiintarii-infiintarii posturilor in cauza.Chiar daca jumatate din organigrama este vacanta- asa cum afirmati, mai mult ca sigur,nu sunt bani pentru ecele posturi
Postul se va desfiinta de la data deciziei sau de la o data precizata in cuprinsul ei (depinde cum va fi data).
Redau mai jos cateva din atriburiile consiliului local:
ATRIBUTIILE CONSILIULUI LOCAL
ART. 36
(1) Consiliul local are initiativa si hotaraste, în conditiile legii, în toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege în competenta altor autoritati ale administratiei publice locale sau centrale.
(2) Consiliul local exercita urmatoarele categorii de atributii:
(3) În exercitarea atributiilor prevazute la alin. (2) lit. a), consiliul local:
a) aproba statutul comunei, orasului sau municipiului, precum si regulamentul de organizare si functionare a consiliului local;
b) aproba, în conditiile legii, la propunerea primarului, înfiintarea, organizarea si statul de functii ale aparatului de specialitate al primarului, ale institutiilor si serviciilor publice de interes local, precum si reorganizarea si statul de functii ale regiilor autonome de interes local;
Dupa cum se vede, are competenta necesara.
Pentru contract pe durata determinata nu se acorda salarii compensatorii.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.