Forum avocaţi > Dreptul muncii

Somatie de plata in urma inventarului

17-11-2015
Vizitator
Intre iunie si octombrie 2015 am lucrat ca vanzator la un magazin mixt. In septembrie mi-am prezentat demisia cu preaviz. In ultima mea zi de lucru in octombrie s-a facut un inventar (3 vanzatori si patronul). Dupa cateva ore a anuntat ca sunt lipsa 1000 de lei si deci nu imi mai plateste ultimul salariu. Am facut cerere la Inspectoratul Teritorial de Munca si dupa ce magazinul a fost controlat s-a facut un proces verbal prin care eram indreptatit la salariu. Am primit dupa 2 saptamani acest salariu dar si o Somatie de plata de la patron, prin care sunt anuntat ca in urma acelui inventar din octombrie tot trebuie sa achit cei 1000 de lei lipsa ( invocand art. 254 alin 3 din Codul Muncii) in termen de 15 zile, altfel ma da in judecata. Precizez ca magazinul are camere de supraveghere non-stop, inauntru si afara, banii de la rest 10-20 de bani pe care nu ii mai luau clientii erau obligatoriu lasati in casa (casa supravegheata de camera video), alte inventare ieseau mereu pe plus (200-600 de lei, bani pastrati mereu de patron), au mai fost cazuri de fosti vanzatori amenintati ca vor fi scosi lipsa la inventar in cazul in care pleaca, patronul lua des sume de bani si produse din magazin pe care cei 3 vanzatori urmau sa ii treaca "la caiet" .
Ce sa fac acum cu aceasta situatie? Multumesc
Răspunde
 18-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Contestati in instanta acea somatie de plata. Sau, daca intre timp, patronul va actioneaza in instanta, va veti apara aratatnd situatia reala.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns, d-na avocat. Ce este greu de inteles e ca el cere toata suma unei singure persoane desi am fost 4 la lucru. Eu simt ca e ca o acuzatie de furt, fara motiv real, bineinteles. Sa faca asa ceva doar ca razbunare? Dupa ce i s-a dat o luna intreaga ca sa angajeze inlocuitor? Sau sa fie atat de ahtiat dupa bani incat sa se bucure la 1000 de lei luati cu japca de la cei mai mici? Dar acestea sunt alt gen de intrebari, nu de lege, Poate doar legea morala.
Răspunde
 20-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Motivul pentru care patronul procedeaza asa, doar el il stie. Ceea ce conteaza este ca dvs. sa rezolvati situatia si sa-i demonstrati ca nu are dreptate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.