Forum avocaţi > Dreptul muncii

Nerespectarea metodologiei de angajare in invatamant

18-11-2015
Vizitator
am dat examen titularizare 2015 nu am prins post in sedintele publice si pe 15 septembrie am fost sunata de la resurse umane daca accept pentru doua luni sa merg pe un post ,mi s-a spus ca nu am alta posibilitate si ca voi ramane cu prioritate pe lista de asteptare fiind prima , am acceptat . dupa aproximativ o saptamana am aflat ca in aceeasi zi la o scoala apropiata domiciliului meu a fost incadrata o persoana care nu avea nota de anul acesta (in afara metodologiei). la 26 octombrie am contestat la inspectorat am primit raspuns pe 17 noiembrie ca e prea tarziu si ca persoana respectiva a primit orele dupa mine . eu stau acasa cea fara nota lucreaza .vreau sa contest mai departe dar nu stiu ce pot face . va rog un raspuns multumesc!
Răspunde
 17-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In invatamant exista acea regula potrivit careia dupa inceperea anului scolar nu se mai fac modificari.Daca la Inspectorat nu ati rezolvat, este greu de crezut ca ati rezolva in alta parte. O varianta ar fi instanta de judecata, dar...nu vad sanse prea mari.
Probabil acel telefon a fost dat intetionat, sa va convinga sa acceptati postul, pentru ca celalalt sa poata fi ocupat dupa ce v-ati dat acordul.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2016
Vizitator
Sunt invatatoare titulara pe structura unei scoli cu personalitate juridica. Functionez la scoala de centru de trei ani. Anul acesta o invatatoare a implinit varsta de pensionae in noiembrie 2015, dar a fost mentinuta in continuare prin acordul C.A.
Am depus cerere sa raman in continuare la scoala de centru pe postul doamnei care a implinit varsta de pensionare.Cererea mi-a fost respinsa motivand ca nu am numire pe scoala de centru.
Invatatoarea pensionabila a primit acordul C.A.
Este corect?
Răspunde
 15-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, pentru explicatia data mai sus: anul scolar era in curs si si a fost aprobata cererea pana la finalizarea lui. Daca dvs. aveti titularizare la o anumita scoala nu puteti obtine un posta la o alta scoala, decat in anumite conditii.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2016
Vizitator
Sunt invatatoare titulara a aceleiesi scoli cu personalitate juridica. Eu sunt titulara unitatii de invatamant, doamna invatatoare este o viitoare pensionara. Eu trebuie sa parasesc colectivul de elevi pe care l-am condus 3 ani pentru ca viitoarea pensionara sa ramana pe post?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.