Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediere dupa concediul de crestere copil

24-11-2015
Vizitator
Buna ziua,Ma aflu in urmatoarea situatie: In data de 13.09.2013 unitatea la care lucram a fost inchisa, in aceasta perioada eu eram insarcinata motiv pt care mi s-a facut un act additional SI am fost mutata in alta unitate din oras. In actul additional sunt precizate urmatoarele: "Incepand cu data de 13.09..2013 si pana la incetarea cauzelor care impiedica desfacerea cim ca urmare a desfiintarii postului ocupat salariata ca desfasura activitatea in sediul...". Acum trebuie Sa termin concediul de crestere copil si am urmatoarele intrebari: Am inteles ca ma voi intoarce la munca in preaviz de 20 zile si apoi conform contractului colectiv de munca voi primi 6 salarii. EU la unitatea inchisa aveam salariul net de 1100 lei, la aceasta unitate conform grilelor de salarizare salariul minim pe postul meu este 1500 lei...Sunt obigati legal Sa imi dea si Mie salariul de 1500 lei? La lichidare atunci cand imi vor plati cele 6 salarii + concediu de odihna neefectuat sunt obligati Sa imi DEA si sporul de vechime aferent pt cele sase salarii. Precizez ca avem stipulat in ccm la nivel de unitate spor de vechime?
Răspunde
 25-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pe perioada concediului pentru cresterea copilului CIM nu poate inceta.De asemenea nici nu se poate modifica unilateral salariu.Ati fost transferata practic la alta unitate deoarece firma a fost lichidata iar contractul dvs. nu putea inceta. Daca actul aditional nu precizeaza nimic referitor la salariu, acesta ramane cel initial.Nu se mai ia in discutie sporul de vechime aferent celor 6 salarii, care reprezinta de fapt o suma care se acorda in caz de concediere fara vina salariatului.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-11-2015
Vizitator
Multumesc mult de raspuns.Inteleg ca atunci cans cic se termina voi intra in 20 de zile de preaviz SI voi FI platita cu salariul de 1100 lei. Cele 6 salarii compensatorii vor fi SASE salarii nete Fata sporul de vechime...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.